Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

HALLD MOST A BOSZORKÁK SZAVÁT

2017.04.27. 15:29, Kitti
Címkék: Cikk Charmed
6 dolog, amit a Charmed megtanított nekünk az életről

Sziasztok!! Ahogy említettem a nagy sikerre való tekintettel folytatódik a megkezdett cikk. Ez lesz a cikk második és egyben utolsó része is, ma sikerül befejeznem. Mindenkinek jó szórakozást hozzá!

4. Attól, hogy jó ember vagy még nem biztos, hogy nem fogsz rossz dolgokat elkövetni: A Halliwell lányok folyton a jó oldalán harcoltak, azonban van néhány megkérdőjelezhető pillanat. Az összes lány változott már át valamilyen gonosszá a sorozatban. Paige vámpír lett, Piper fúria, Phoebe pedig banshee.

A 4. évad során is beszélhetünk megkérdőjelezhető pillanatokról, hiszen Phoebe Colet választotta és az Alvilág királynője lett. Azonban a testvérei nem adták fel, legalábbis nem teljesen. 

ÉS nem csak a lányok tanulták meg, hogy a jó emberek néha követnek el rossz dolgokat. Leo megölt egy égit, aki megölte a jövőből érkezett fiát. A gyilkosság nem csak bosszú volt, de azért is tette, hogy megvédje a fiait. A 7. évad során pedig szembe kellett néznie ennek a döntésének a következményeivel. Piper azonban nem mondott le férjéről.

A Charmed megtanította nekünk, hogy attól, hogy jó emberek vagyunk még követhezünk el rossz dolgokat. Azonban ha rossz dolgokat teszünk nem jelenti azt, hogy igazunk van. Sajnos a sorozat megfeledkezett erről a Billie-Christy történet során, de szeretek úgy tenni, mintha az az évad meg nem történt lenne.

5. A kapcsolatok nem éppen tündérmesék: Piper és Leo megjárta a Poklok poklát. Phoebe és Cole pedig nem kapott boldog befejezést. A Charmed bemutatta nekünk, hogy a kapcsolatokért meg kell küzdeni azért, hogy sikeresek lehessenek és néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk, még ha nagyon szeretjük is a másikat.

Ki az aki nem drukkolt Pipernek és Leonak a 6. évad során, hogy sikerüljön nekik megoldani a problémájukat? Egy pontig úgy nézett ki a dolog, hogy az lesz a végzetük, hogy külön legyenek. Leo az Égieket választotta, Piper pedig a Földön maradt, hogy megmentse a világot és vigyázzon a kisfiára. Amikor Leo pedig a családját választotta elég keményen meg kellett dolgozniuk, hogy vissza tudják szerezni régi életüket. És természetesen utána is meg kellett dolgozniuk a kapcsolatukért.

Láthattuk őket amint kétszer is házassági tanácsadóhoz fordultak, hogy megmentsék kapcsolatukat. Aztán pedig megtudtuk, hogy Darryl és Sheila is keresztül mentek ezen.

Azonban ha azt választjuk, hogy vége legyen egy kapcsolatnak szintén nehéz döntés. Phoebe végül a testvéreit választotta Cole helyett, annak ellenére, hogy nem ezt szerette volna. 

Természetesen nem csak a romantikus kapcsolatokról volt szó. A sorozat megtanította, hogy a családi kapcsolatokért ugyanúgy meg kell küzdeni. Prue és Phoebe sem kerültek volna közel egymáshoz, ha nem dolgoznak azon, hogy helyre tudják hozni megtört testvéri kapcsolatukat.

6.  Az, hogy nő vagy nem jelenti azt, hogy gyenge is:  A Buffy című sorozat remekül bevezette, hogy a nők is megállják a helyüket a főszerepben. A Charmed pedig csak igazolta ezt, hiszen ezáltal a leghosszabb olyan sorozat lett, aminek nők voltak a főszereplői.

A sorozat korai éveinél láthattunk egy kicsivel több feminizmust, nem úgy mint a sorozat vége felé. A sorozat elején habár Pruenak volt kapcsolata, de a sorozat leginkább a 20-as éveik elején tartó testvérekre koncentrált, akik próbálják kitalálni az életüket és a varázslatot. Nem bízták rá a férfiakra, hogy döntéseket hozzanak helyettük, vagy kiementsék őket egy égő épületből vagy éppen tanytsanak nekik dolgokat a mágiáról. Mindent saját maguk tanultak meg.

Teljesen világos volt, hogy a nők férfiak nélkül is boldogultak. Prue követte az álmait és fotós lett belőle, Phoebe kitűnő tanácsadó lett, Paige pedig szociális munkásként kezdte. 

Az ötödik évad környéként valahogy eltűnt a sorozatból ez a dolog. Azonban szerencsére vissza tudjuk nézni azokat az évadokat, amik még egy kicsit emlékeztetnek erre az időszakra, hogy a nők is lehetnek erősek egyedül is.

FORRÁS: hiddenremote.com