Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Charmed

ALAPTÖRTÉNET

A Bűbájos boszorkák egy népszerű amerikai televíziós sorozat, amely először 1998 október 7-én került bemutatásra. A sorozatot utolsó részét 2006 május 21-én vetítette A WB.

A történet a négy Halliwell lányról szól: Prue, Piper, Phoebe és később Paige. A testvérek minden idők leghatalmasabb boszorkái, és végzetük, hogy megvédjék az ártatlanokat a gonosz démonoktól és warlockoktól. Mindegyik testvérnek saját varázsereje van, ami folyamatosan növekszik. A lányok mindeközben élik a saját megszokott San Franciscói életüket, és dolgoznak.

Boszorkány létüket titokban kell tartaniuk, ugyanis, ha lelepleződnek annak beláthatatlan következménye lehet.

A történet 1998-ban keződik, amikor is Prue, Piper és Phoebe visszaköltöznek  gyermekkori otthonukba, a Halliwell-házba, nagyanyjuk halála után. Egy véletlennek köszönhetően az egyik nővér felfedezi a padláson az Árnyékok könyvét, és ennek köszönhetően megkapják erőiket és a Föld leghatalmasabb boszorkányaivá válnak. A lányok erejüket nem csak úgy kapták, hanem kiderült, hogy őseik is boszorkányok voltak. Melinda Warren-t elégették a Salem-i boszorkányperek kapcsán, ő volt a lányok vérvonalának kezdete. Mielőtt meghalt Melinda megjósolta, hogy jön majd három testvér, akik minden idők leghatalmasabb boszorkái lesznek.

Piper, a középső testvér kapta a fagyasztás erejét, Prue a legidősebb tárgyakat tud mozgatni a gondolatai segítségvel, és Phoeeb pedig a jövőbelátás képességét birtokolja. A 3 lány ereje folyamatosan növekszik.

A 3. évad záróepizódjában Prue-t váratlanul megöli egy démon. Ezek után Phoebe és Piper felfedezik, hogy van egy féltestvérük, aki nem más,mint Paige Matthews. Paige volt az a lány, aki Patty és fényőre, Sam kapcsolatának gyümölcse,éppen ezért félig fényőr is. A boszorkánykodásba gyorsan beletanul, és így már vele teljes a hármak ereje.

A lányok külön-külön is nagyon erősek, azonban a közös erejük, a Hármak ereje legyőzhetetlen.

ÉRDEKESSÉGEK
 • A boszik legelső részét 7,70 millió ember követte nyomon, míg az utolsó részt már csak alig 4,49 millió ember nézte.
 • Az első három évad során a nyitó zenénél a karaktereket kor szerint listázták, Shannen Doherty, Holly Marie Combs és Alyssa Milano. Azonban volt 5 rész, amely kivételt képezett, ugyanis a sorrend megváltozott: Shannen Doherty, Holly Marie Combs, T.W. King, Dorian Gregory és Alyssa Milano. A 4. évadtól ez szintén megváltozott. Alyssa Milano lett az első, Rose McGowan a második és Holly Marie Combs a harmadik. 
 • A sorozatban Piper és Phobe 9x haltak meg, Paige 7x, Prue pedig 3x, a harmadik pedig sajnos végleges lett a karakternek. Azonban nem csak Prue volt az egyetlen fő karakter, aki meghalt a sorozatban, ott volt még Andy és a felnőtt Chris is.
 • A WB 2 logót is használt a sorozat népszerűsítésére. Az első két évadot egy aláhúzott Charmed felirat népszerűsítette, a harmadik évadtól pedig egy új logo következett és ezt használták egészen a 8. évadig.
 • Az első két évad során a trailer-ek színe sötétebb mint a többi évadnál. A 3. évadtól kezdve a trailerek egy kicsit komikusabbak voltak.
 • Az egész sorozat során készítettek promó képeket,  a 3. és a 7. évadnak nem lettek egyedi  hivatalos promóképei, ezért a DVD lemezeknél az epizódpromóképeket vagy az előző évadok promófotóit használták.
 • Volt egy verzió, mely szerint a Bűbájosok szobatársak lettek volna Boston-ban.
 • A második és 3. évad között a producer Constance M. Burge elhagyta a sorozatot és a helyét Brad Kern vette át, aki egy kicsit változtatott a sorozat rendszerén, a "hét démona" helyett inkább fél évados, évados történeteket pakolt össze nekünk. És kicsit több szerepet kapott a lányok személyes élete is.
 • A 4. évad forgatása során a WB arra kérte Brad Kernt, hogy hagyja a sorozatos struktúrát vagyis a részek ne kapcsolódjanak egymáshoz.
 • A sorozatot Amerikában nagyon különböző időpontokban adták. Szerda estéről Csütörtök estére költöztek a második évadtól, az ötödik évadtól pedig szintén költöznie kellett méghozzá Vasárnap estére. Ez a sok mozgatás ahhoz vezetett, hogy a nézettségi adatok is nagyon sokat változtak, ugyanis a Charmednek olyan nagy eseménnyel kellett versenybeszállnia a nézettségért,mint a Golden Globe, és olyan sorozatokkal,mint a Simpson család.
 • 2 millió dollárba került egy rész forgatása, többek között a költségek csökkentése volt az ok, amiért a démonoknak leginkább ember alakot formáltak a szörny forma helyett,mert a smink nagyon drága volt.
 • A költségek csökkentése volt az ok arra is, hogy Dorian Gregory és Brian Krause nem szerepeltek a sorozat 8. évadjában. Brian Krause-t 12 epizódra sikerült szerződtettni a 8. évadban.
 • Phoebe levitációs képessége szintén az alacsony költségek miatt szűnt meg a sorozatban.
 • Nagyon sok producer és stáb tag belement abba, hogy inkább a saját fizetésüket csökkentsék a 8. évad forgatásai során, de minőségi epizódokat szerettek volna elkészíteni és minőségi befejezést a sorozatnak.
  EGYÉB ADATOK

Típus: Dráma, fantázia
Kamera stáb: Panaflex Camera and Lenses by Panavision
Képformátum: 4.3
Audio: Stereo
Készítette: Constance M. Burge
Rendezte: Jon Paré, Alyssa Milano, Holly Marie Combs
Executive Producer: Aaron Spelling, E. Duke Vincent, Brad Kern, Constance M. Burge
Zene: Love Spit Love- How Soon Is Now?
Származási hely: Amerika
Hely: Los Angeles
Eredeti megjelenési időpont: 1998. Október 7 - 2006. Május 21.
Évadok száma: 8.
Epizódok száma: 178.

Olvasd el a sorozat évadjainak részletes leírását: KATT

 

© charmed500.gportal.hu

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!