Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Shannen Doherty

  

ÉLETRAJZ

Shannen Doherty Memphisben született 1971. április 12-én.apja,Tom egy bankban dolgozott,édesanyja,Rosa egy szépségszalont vezetett.Hatéves korában egy Los Angeles körnéyki városkába költözött szüleivel és bátyjával,Seannal,aki későb jogot végzett,és politikai pályára lépett.

A kis Shannen először nyolc és fél éves korában lépett fel a világot jelentő deszkákra,amikor a suliban előadták a Hófehérkét.Ezen az előadáson tűnt fel a helyi újság egyik riporteránek,aki azt ajánlotta a szülőknek,hogy azon nyomban üljenek be vele a kocsiba,és Los Angelesig meg se álljanak,keressenek egy ügynökséget,amelyik hajlandó egyengetni a tehetséges kislány útját.A szülők persze hallani sem akartak a dologról.Mire azonban Shannen tízéves lett,anyu és apu is belátta,hogy akár színésznő is válhat a lányukból.Úgy tűnik,nem is tévedtek.

Első munkáját a Nimh titka című rajzfilmsorozatban kapta: az ő hangján cincogott Teresa,a kisegér.Ezt követte a Father Murphy,majd a nálunk is bemutatott sorozat,A farm,ahol élünk,amelyben már nemcsak a hangját hallhatta a közönség,hanem valódi színészi játékot is láthattunk tőle.

Az igazi áttörés akkor jött el,amikor AaronSpelling Beverly Hills 90210 című,nagy sikerű tinisorozatábanrá osztották Brenda Walsh,a csinos,ártatlan lány szerepét.Négy évig alakította ezt a karaktert.A sajtó fölkapta,hirtelen a közismert hírességek sorába emelkedett.Mindez nem tett jót neki,a körülrajongott tinilányt egyre keményebb feladat volt megzabolázni.Shannen állandóan veszekedett,semmi nem felelt meg neki,hisztizett,egyszer még le is tartóztatták ittas vezetésért.Mindezek tetejbe pedig mindig mindenhonnan elkésett.A példamutató jó kislány szerepe így egyre távolabb került az őt megformáló színésznő valódi jellemétől,és a színésztársak is megelégelték Doherty viselt dolgait.Luke Perry,aki szerelmét,Dylant játszotta,állítólag választás elé állította a sorozat készítőit: vagy ő megy,vagy Shannen.A Donnát alakító Tor Spelling,a producer Aaron Spelling  lánya egy újságnak adott interjúban fakadt ki: - Nem vagyok hajlandó Shannen Dohertyvel egy vásznon szerepelni!

A bulvárlapok elviselhetetlen nőszemélynek kiáltották ki,amire aztán rátett egy  lapáttal az is,hogy 1993. szeptember 24-én elvált Ashley Hamiltontóé,akihez mindössze kéthetes ismerettség után ment hozzá.Hogy végképp szétzúzza a Beverly Hills-i jó kislányról kialakult amerikai képet,csaknem anyaszült meztelenül pózolt a Playboy decemberi számában. (Épp 10 év múlva,2003 decemberében újra feltűnik a nyuszis magazin címlapján.)

Ezután némileg nyugisabb időszak következett Shannen életében: szerepelt többek között a Csupasz pisztoly utolsó részében,valamint a Shop-Stop,az Elfújta az éj és az Egy ágyban az ördöggel című filmekben.De amint hírét vette,hogy Aaron Spelling egy új,misztikus sorozatba keres szereplőket,azonnal jelentkezett.

Aaron szívesen fogadta,annak ellenére,hogy már az előző sorozatban sem ment vele könnyen a munka,és rá osztotta  a legidősebb Halliwell testvér,Prue szerepét .Ezzel a szereppel újra az újságok címoldalára került.Gyakran adott interjút,és minden valamire való tévéműsorba meghívták.A Bűbájos boszorkák forgatási szünetében szerepelt a Satan's School for girls című filmben is,amelynek szintén Aaron Spelling volt a producere.

A sorozatban nemcsak a kamera előtt,hanem mögötte is dolgozhatott: három epizódott rendezett meg.A harmadik évadra viszont annyira elmérgesedett a viszony közte és Alyssa Milano között,hogy felbontotta szerződését, és kiszállt a Halliwell testvérek életét bemutató sorozatból.

Nehéz természetére többen is panaszkodtak,néha-néha még az újságok is szemtanúi voltak egy-egy indulatosabb kirohanásának.Elterjedt például róla,hogy egy hollywoodi bárban egy picivel többet ivott a kelleténél,és véresre vert egy lányt,aki tudatta vele,hogy nemhogy nem rajong érte,kifejezetten utálja őt is,a sorozatban alakított szerepét,Prue-t is.Shannen utólag mindent tagadott,de a szemtanúk váltig állították,hogy a színésznő bántalmazta a lányt,így ki kellett fizetnie egy csinos összegű kártérítést.

Nem sokkal ezután a Bűbájos boszorkák forgatásán megismert barátjával,Julian McMahonnal Kanadába utazott az Eljön a tegnap című elgondolkodtató film forgatására.A fiúval tartó kapcsolatának hamarosan szakítás lett a vége,és Shannen továbblépett egy új főszerep felé a The Rendering című filmben,ahol egy fiatal nőt játszott,aki nem tud megszökni a múltja elől.De kapott egy kisebb mellékszerepet a Jay és Néma Bob visszavág című filmben is, amelyben önmagát alakította.

2001 a szerelem évének ígérkezett: a lány beleszeretett Rick Solomon producerbe.Össze is házasodtak,de alig egy évre rá el is váltak: Shannen ugyanis rájött,hogy a férje megcsalta az akkor még szárnyait bontogató milliárdos csemetével,Paris Hiltonnal.A színésznő újfent a magánélete okán került az újságok első oldalára,mert az utolsó hónapokban látványosan sokat veszekedtek a férjével.

Shannen ezután pár évig távol tartotta magát a képernyőtől,de 2003-ban újra feltűnt egy tévéshow házigazdájaként.A Scare Tactics (Ijesztgetési taktikák) című,vitatott műsorban mit sem sejtő versenyzőket rémítettek (majdhogynem) halálra.

2003 elején váratlan dolog történt: Aaron Spelling megkérte Shannent,hogy szerepeljen a Beverly Hills 90210-ből készült egész estés játékfilmben.Így tíz év után újra együtt állt a kamera előtt egykori kollégáival: Jennie Garth-szal,Luke Perryvel,JasonPrestleyvel és a többiekkel.Ugyanebben az évben főszerepet kapott a Nightlight című filmben.Két évad után búcsút mondott a rémísztgetésnek: bejelentette,hogy nem akarja tovább vezetni a Scare Tactics című műsorát.

 Nemrégiben újabb tévéprodukciókban játszott: a North Shore című sorozatban a főszereplő nővérét alakította.Legutóbb pedig egy hétrészes valóságshow-t forgatott,amelyben teljesen új oldaláról mutatja meg magát: műsorvezető a Breaking up with Shannnen Doherty (Szakítson Shannen Dohertyvel) című adásban,ahol zátonyra futott kapcsolatokban élő embereknek ad személyes tanácsot,hogyan vessenek véget a dolognak.

Úgy tűnik Shannen is változik.Az utóbbi tévéműsor kapcsán rendezett sajtótájékoztatón szembesült egy újságíró kérdésével: hogyan vélekedik ma botrányos hírnevérő? - Az elmúlt huszonöt év óta először elsírtam magam.Aztán annyit mondtam: "Kérem adjanak még egy esélyt!" Végre megengedhetem magamnak,hogy sebezhetőnek mutatkozzam... - válaszolta.

Úgy tűnik,hogy Shannen bizonyított.Twitter alapján egy nagyon rendes, jólelkű embernek ismertem meg.

Forrás: Hollywoodi varázslat című könyv és saját írás.

  

ÉRDEKESSÉGEK
 • Shannen 163 cm magas.
 • Shannen visszautasította a Zenescope kérését, miszerint úgy rajzolják le Prue-t mint ahogy kinézett, nem tudni, hogy miért.
 • 75ezer dollárt kapott epizódonként a Bűbájos boszoorkáknál.
 • Szeret a Playstation-on és Xboxon játszani, kedvenc játéka a Diablo.
 • Shannent választották ki legelsőnek a sorozatban. Amikor olvasta a forgatókönyvet Holly épp ott volt vele, később pedig Shannen segített, hogy Holly is bekerülhessen a sorozatba.
 • 7 alkalommal szerepelt a Jay Leno showban.
 • Ugyanabba az iskolába járt mint Jodie Foster.
 • Beszél Spanyolul és Franciául.
 • Azután is kapott részesedést a sorozatból miután kilépett.
 • Shannen és Julian randiztak régebben.
 • Holly és Shannen részt vettek egy közös utazáson, amiről felvétel is készült, ez lesz az új közös reality sorozatuk az Off the Mapp with Shannen and Holly, amely 2015ben jelenik meg.
 • Shannen a családjával 7 évesen költözött Los Angelesbe.
 • Shannen lelkes állatvédő és nagy erőkkel támogatja a Sea Shepherd csapatát. 
 • Amikor megkérdezték Shannent, hogy a 90210-ben vagy a Charmedben szeretett jobban szerepelni és Shannen azt válaszolt, hogy a Charmedben. Ezt azzal indokolta, hogy akkor már érettebb volt és sokkal jobban tudta értékelni. 
 • Shannen megjelent egy videó klippben is még régebben a Real Loveban. 
FILMOGRÁFIA
 • 2014 – Undateable John - Charlene
 • 2014 - Bukowski - Katharina Bukowski
 • 2014 – All I Want for Christmas – Brenda Patterson
 • 2014 – Back in the Day - Maria
 • 2012 - Witchslayer Gretl – Gretel
 • 2010 - Growing the Big One - Emma Silver
 • 2010 - Burning Palms - Dr. Shelly
 • 2009 - Encounter with Danger / Resistance – Lori
 • 2008 - A Grand Canyon elveszett kincse (The Lost Treasure of the Grand Canyon) - Susan Jordan
 • 2008 - Kiss Me Deadly / The Delphi Effect – Marta
 • 2007 - Christmas Caper - Cate Dove
 • 2005 - Szupervihar 2: Ha eljön a világvége (Category 7: The End of the World) - Faith Clavell
 • 2003 - View of Terror / Nightlight - Celeste Timmerman
 • 2002 - The Rendering - Sarah Reynolds
 • 2002 – Sminkháború: Mary Kay története (Hell on Heels: The Battle Of Mary Kay) - Lexi Wilcox
 • 2001 - Another Day – Kate
 • 2001 - Jay and Silent Bob Strike Back – Önmaga
 • 2000 - Boszorkányok iskolája (Satan's School for Girls) - Beth Hammersmith/Karen Oxford
 • 1999 - Striking Poses - Gage Sullivan
 • 1997 – Út a pokolba (Nowhere) - Valley Chick #2
 • 1997 - A nyeremény (The Ticket) - CeeCee Reicker
 • 1997 - Sleeping with the Devil - Rebecca Dubrovich
 • 1997 - Hamis hangok (Friends 'Til The End) - Heather Romely
 • 1996 - Gone in the Night - Cynthia "Cindi" Dowaliby
 • 1995 – Shop-Show (Mallrats) - Rene Mosier
 • 1994 – Jailbreakers - Angel Norton
 • 1994 - Blindfold: Acts of Obsession - Madeleine Dalton
 • 1994 - A feltámadt halott (Almost Dead) - Doctor Katherine Roshak
 • 1994 - A Burning Passion: The Margaret Mitchell Story - Margaret Mitchell
 • 1992 – Obsessed - Lorie Brindel
 • 1992 - Freeze Frame - Lindsay Scott
 • 1991 - Forever Young – Party Girl
 • 1989 – Gyilkos játékok (Heathers) - Heather Duke
 • 1987 - Alf Loves a Mystery - The Lady in Red
 • 1985 - The Other Lover - Alison Fielding
 • 1985 - Édenkert a javából (Girls Just Want to Have Fun) - Maggie Malene
 • 1984 - Little House: Bless All the Dear Children - Jenny Wilder
 • 1984 - Little House: The Last Farewell – Jenny Wilder
 • 1983 - Little House: Look Back to Yesterday – Jenny Wilder
 • 1982 - A NIMH titka (The Secret of NIMH) – Teresa (hang)
 • 1982 - Éjszakai szolgálat (Night Shift) – Bluebird
SOROZATOK
 • 2011 - Suite 7 (1 epizód) – Adrienne
 • 2010 - Mari-Kari (8 epizód) - Kari / Mari
 • 2008 – 2009 – 90210 (8 epizód) - Brenda Walsh
 • 2005 - Love, Inc. (1 epizód) - Denise Johnson
 • 2004 – 2005 - Tiszta Hawaii (North Shore, 11 epizód) - Alexandra Hudson
 • 1998 – 2001 - Bűbájos boszorkák (Charmed, 67 epizód) - Prue Halliwell
 • 1994 - Rebel Highway (1 epizód) – Angel
 • 1990 – 1994 - Beverly Hills 90210 (111 epizód) - Brenda Walsh / Wendy Edwards
 • 1992 - The Secret of Lost Creek (sorozat ,????) - Jennie Fogel
 • 1990 - Life Goes On (1 epizód) - Ginny Green
 • 1989 - 21 Jump Street (1 epizód) - Janine DeGray
 • 1986 – 1988 - Our House (46 epizód) - Kris Witherspoon
 • 1986 – Outlaws (1 epizód) – Young Girl
 • 1985 - Út a mennyországba (Highway to Heaven, 1 epizód) - Shelley Fowler
 • 1985 - Robert Kennedy & His Times (mini sorozat) - Kathleen Kennedy
 • 1985 - Still the Beaver (1 epizód) – Laurie
 • 1984 – Airwolf (1 epizód) – Phoebe Danner
 • 1983 – Magnum (1 epizód) – Ima Platt
 • 1982 – 1983 - A farm, ahol élünk (Little House on the Prairie, 18 epizód) – Jenny Wilder
 • 1982 - Voyagers! (1 epizód) - Betty Parris
 • 1982 - The Phoenix (1 epizód) – Little Girl
 • 1981 - Father Murphy (2 epizód) - Father Murphy  
TELEVÍZIÓS SZEREPLÉS
 • 2012 - Shannen Says - Önmaga
 • 2011 - Les Anges de la Télé Réalité 3 : I Love New York – Sztárvendég
 • 2010 - Dancing with the Stars – Versenyző
 • 2006 - Breaking Up with Shannen Doherty – Műsorvezető
 • 2003 - Scare Tactics – Műsorvezető
SHANNEN MINT RENDEZŐ
 • 2001 - Bűbájos boszorkák (3 évad, 22.-ik rész)
 • 2001 - Bűbájos boszorkák (3 évad, 14.-ik rész)
 • 2000 – Bűbájos boszorkák (2 évad, 22.-ik rész)
SHANNEN MINT PRODUCER
 • 2006 - Better Off: Insecurity Check
 • 2006 - Breaking Up with Shannen Doherty
 • 2001 - Another Day 
FORRÁS: KATT