Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Holly Marie Combs

ÉLETRAJZ

A színésznő 1973. december 3-án született a kaliforniai San Diegóban. Szülei, a kamasz szerelmespár szinte gyerekfejjel vágott neki a családalapításnak: Lauralei, a mama ekkor mindössze 15 éves volt, Combs apuka pedig alig múlt 17. Amikor megtudták, hogy a kis Holly úton van, összeházasodtak. Hogy a kislányukat el tudják tartani, az ifjú szülők otthagyták a sulit, és munkát vállaltak. Apja egy élelmiszerboltban lett eladó, anyja pedig lovakka kezdett foglalkozni. A házaspár nem sokáig bírta a nélkülözést egymás mellett, és két év elteltével elváltak.

A kislány nyolc éves volt, amikor anyjával New Yorkba költözött. Lauralei itt döntötte el, hogy színjátszásra fogja taníttatni csemetéjét, aki már kisgyerekként tanúbizonyságát adta nem mindennapi színészi tehetségének. Lauralei pincérnőként dolgozott, mellékállásában pedig modelkedett, hogy elindíthassa lányát a sztárság felé vezető úton. Mire a kis Holly 12 éves lett, a mama pótpapát is talált neki, aki csaposként egészítette ki a családi kasszát. Mindannyian Holly nagyijánál laktak, egyik apró lakásból a másikba költöztek, de sehol sem bírtak megmaradni. Nem csoda hát, hogy Hollynak elege lett a folytonos költözködésből, és mára,ha változatosságra vágyik, esze ágában sincs a lakásán túladni, megelégszik azzal, ha a megunt bútorokat vagy a dekorációt kicseréli.

Ma is élénken emlékszik arra a szegényes apró zugra, ahol egy kis galérián lakott, közvetlenül anyukájáék ágya felett. Később egy interjúban elpanaszolta, hogy abban a lakásban csak a fürdőszobában lehetett (jó esetben) egyedül. Amikor fiatalon vagyonra tett szert, négy évig kereste a megfelelő házat, amit végleges otthonául választhat. Végül meg is találta Burbankben. Családostul egy harmincezer hektáros gyönyörű  területen álló ház lett álmai otthona, ami főleg azért jött be neki, mert nincsenek belátható közelségben szomszédok, akik zavarhatják a nyugalmát. Persze, abból a hatalmas földterületből valójában csak két és fél hold az övé, de a lényeg úgy is csak annyi, hogy a környékre ne költözzön senki, maradjon meg a csodaszép, érintetlen környezet. Ami még döntő szempont volt a lakásvásárlásnál, hogy legyen elég hely a kutyáinak és a többi házi kedvencnek.A lovait ugyan először még Shannennél tárolta, de amikor beköltözött a házba, az első dolga volt,hogy végre az otthoni istállóba szállásolja el őket.Mivel gyerekkora óta nagyon szoros kapcsolat fűzi édesanyjához, kezdetben Lauralei is ott lakott a vendégszobában, de persze Holly azóta is bármikor szívesen látja.

Holly a Children's Professional School nevű suliba járt, ugyanoda, ahová a vérszívók rettegett gyilkosa, Buffy, a vámpírok réme ,azaz Sarah Michelle Gellar is. Itt figyeltek fel rá a tévés és filmes producerek, akik nem titkoltan fiatal, új tehetségek felfedezésének reményében látogattak el rendszeresen az iskolába. A kislány már nagyon fiatalon szerepelt különböző reklámfilmekben, és a képe feltűnt több plakáton is. Első filmszerepét anyja mellett kapta a Walls of Glass című filmben, majd 13 évesen játszhatott először igazi filmsikerben: az Amerikai négyesben Susan Sarandon és Don Johnson volt a partnere, majd feltűnt Tom Cruise nagy sikerű drámájában (Született július 4-én) .Lauralei most a helyi állatmenhelyen dolgozik Texasban, és Holly nevelőapja zenész.

A 18 éves lányt beválogatták a Kisvárosi rejtélyek című sorozat szereplőgárdájába, ahol Kimberly Brock szerepét osztották rá. De felbukkant még a Danielle Steel: Váratlan szerelem vagy az Oceans Eleven: Dupla vagy semmi című filmekben is. Utóbbiban olyan szívtiprók voltak a partnerei, mint Brad Pitt és George Clooney.

A kisvárosi rejtélyek producerei először nem szívesen látták Hollyt a sorozatban, azt mondták, nem tudja eléggé szívvel-lélekkel játszani Kimberly figuráját. A színésznő később elmesélte, mennyire szíven ütötte a kritika, nagyon mérges lett, és nem értette miért kapja a csípős megjegyzéseket. De aztán mégis Hollyra esett a készítők választása: állítólag azért döntöttek mégis mellette, mert egyetlen jelentkező sem volt, aki ilyen jól helytállt volna a meghallgatáson. Még egy kicsit át is írták a szerepet, hogy jobban hasonlítson a színésznőhöz.

Persze, ezek után Holly sem adta be egykönnyen a derekát, és a producereknek hetekig kellett könyörögniük, mire végül igent mondott a felkérésre. Voltak persze később is gondjaia szereppel: - Egy idő után nehéz volt folyamatosan csak sírni és veszekedni. Főleg az én karakteremnek, Kimberlynek, aki egy tinilány. Szívesebben éreztem volna jól magam. - mondta később. Az viszont kapóra jött, hogy kamaszt alakíthat: - Végre játszhattam valakit, aki fiatalabb nálam. Ez nagyon tetszett. Úgy érzem, Kimberly a Kisvárosi rejtélyek négy éve alatt mindössze két évet öregedett, tizenhat évesből tizennyolc éves lett.

A sorozat végül nagy sikert aratott, négy év alatt tizennégy Emmy-díjat zsebelt be, Holly pedig 1993-ban megkapta a sorozatban nyújtott alakításáért a legjobb fiatal színésznőnek járó elismerést, és ezt követően ígéretes ifjú csillagként tartották számon.

Pasiügyben viszont eleinte nem mosolygott rá a szerencse, 1993-ban, alig nyolcnapi ismertség után, egy Las Vegas-i kápolnában sebbel-lobbal összeházasodott Bryan ˇBugsy" Smith-szel, majd négy év után, 1997-ben elvált tőle. Utólag Holly azzal indokolta a szakítást, hogy túl fiatalok voltak a házassághoz (akárcsak a szülei) . Ezután egy darabig a szintén szakmabeli Brian Boumával randizgatott. Majd mexikóba ment nyaralni, legjobb barátnőjével (és boszitársával) Shannen Dohertyvel kettesben. Ott egy bárpultnál futott össze Storm Lyndonnal, egy Los Angeles-i tanárral. Szerelmük hamar fellobbant, el is jegyezték egymást. - Túl tökéletes ez a pasi. Második osztályban tanít, minden szünetben felhív. Annyira aranyos... -  állította róla Holly. De talán éppen ezért ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége.

Shannen Doherty ültette bele a bogarat Holly fülébe: ő mesélte barátnőjének, hogy indul egy új televíziós sorozat, amelynek három nővér lesz a főszereplője, nem is akárkik: boszorkányok, akiknek az a feladata, hogy világot megmentsék a gonosztól. Shannen akkor már Prue szerepének boldog birtokosa volt. Holly is elment a meghallgatásra, és meg is kapta a középső nővér szerepét. - Úgy gondoltam, ez nagyon jó ötlet. Három olyan nő egy sorozatban, aki barna hajú, nem neurotikus és nem szorul kezelésre! Nagyon örültem, hogy a láynok függetlenek, családorientáltak, és a maguk módján sikeresek voltak. Ez nekem mindig bejön. Imádom az erős nőket - lelkendezett.

Persze az első forgatási időszak nem volt könnyű. Amikor a pilotváltozatot elkezdték, még úgy tűnt, hogy Lori Rom játssza majd a legkisebb Halliwell lánt, Phoebe-t. Mégis, a lányok legnagyobb meglepetésére, az első epizód forgatásán már Alyssa Milano jelent meg helyette. - Ő volt a legmegfelelőbb a szerepre, de a próbarész és az első epizód között volt egy kisebb szünetünk, így amikor megláttuk, kicsin furcsán néztünk rá. Nagyon váratlanul ért minket, nem voltunk rá felkészülve... - jegyezte meg Holly. De aztán hamarosan feloldódott a hangulat: - Már az első nap együtt szerepeltem az egyik jelenetben Alyssával, és annyira aranyos és kedves volt, hogy semmi rosszat nem mondhattam róla. Nagyon vicces volt, olyan amilyennek a legfiatalabb karakternek valóban lennie kell. Ő volt az, akire szüksége volt ennek a sorozatnak.

Hollynak azóta Shannen mellett Alyssa a másik legeslegjobb barátnője. Ők hárman bármiben, bármikor számíthatnak a másik kettőre. Holly meghatódva emlegette: - Nemrég megoperáltak, Shannen előtte minden vizsgálatra elkísért, és fogta a kezemet, Alyssa pedig minden nap meglátogatott a kórházban, még az ágyamba is bemászott. Ez tényleg egy életre szóló barátság, hiszen mindig ott vannak, amikor szükségem van rájuk, és ez nagyon jó érzés.

A Pipert alakító színésznő a kezdetek, azaz 1998 óta részt vesz a Bűbájo boszorkák sorozatban, ahol középső testvérből - Shannen távozása után - a negyedik évadra nagytestvérré vált. Nem mindig volt elragadtatva az általa alakított szereplő körüli zűrzavartól: - Phoebe-nek kellene folyamatosan randizgatnia. Miért van az, hogy a pasik háromhetente cserélődnek nálam? Néha Piperként reménykedem: itt van egy férfi, aki nem is lenne rossz, de soha nem marad sokáig. - Amikor arról faggatták, mennyire szereti a karakterét, amelyet alakít, eltöprengett: -Szívesebben látnám őt egy kicsit nyugisabbnak. A forgatásokon gyakran szólítanak Hiper-Pipernek. Folyamatosan csak aggódik, mindig idegeskedik valamiért - és hozzátette - Piper sokkal megbízhatatlanabb mint én, leginkább azért, mert túlreagálja a dolgokat. Nincs annyi energiám, hogy állandóan szeressem...

Az ötödik évadtól producerként is beszállt a sorozatba. Szinte lubickolt a forgatásokon, mint hal a vízben. Ez nem kis részben a "nőuralomnak" köszönhető - árulta el a kulisszatitkokat Holly: - Nagyon jók a forgatások, mert sokkal több nő van ott, nem csak mi hárman. Ez az, amit a nézők nem láthatnak. Minden fodrászunk és sminkesünk, sőt pillanatnyilag a rendezőnk is nő.

 Holly végülis minden szempontból hálás lehet Pipernek: a szerepének köszönheti, hogy megismerkedett élete párjával. Most boldog kapcsolatban él David Donohóval. Őt a Bűbájos boszorkák forgatásán ismerte meg, a férfi műszaki vezetőként a stáb tagja volt. 2004-ben Valentín-napon, azaz február 14-én mondták ki egymásnak a boldogító igent. Kisfiuk, akit Finley Arthur Donoho névre kereszteltek, 2004.április 26-án jött világra. Később Holly bevalotta, hogy az esküvővel nagyon kellett rohanniuk, ha még a baba születése előtt férjes asszony akart lenni, ezért nagyon nagy volt a kapkodás.

A színésznő elhivatottan kiáll a jótékony célok mellett: évek óta szószólója egy világméretű mellrákellenes kamánynak. Lelkesen támogatja  a Csütörtök gyermekei elnevezésű jótékonysági csoportot, mert emlékszik rá, mennyire problémás gyerek volt fiatalon. Rengeteget gonoszkodott az anyukájával, bosszantotta tanárait, és állandóan talpig feketében járt. A suliban nem volt valami könnyen kezelhető diák. Nagyon zárkózott és félénk lány volt, nehezen barátkozott. Mára persze minden megváltozott, Holly teljesen más ember lett: nyílt és kedves. A hollywoodi partik csillogó-villogó világát viszont soha nem szerette, valahogy nem érzi magáénak.

A fiatal nő rajong az olasz kajáért, de szereti a sajtburgert és a szalámit is. Hobbijai a lovaglás, a kertészkedés, a régiségek gyűjtése, és imádja a társasjátékokat: órákig képes Scrabble-t és Monopoly-t játszani. Ezenkívül rengeteg állat él a házában és a környezetében. Van három lova, Jesse, Jake és Jezebel. Öt kutyával osztozik a birtokon, amelyek közül kettő a férjéé: Hugo, Trevis, Sugar, Thunder és Lola (őt Alyssa mamája nevezte el így); három macskát tartanak: Blue (ő sajnos már nem él :( )és a Macskanő eredeti nevére keresztelt Selina mellett a harmadik, akinek a nevét homály fedi.Velük él még két törpepapagáj, Lollipop és Flower. Ezeken kívül van még néhány nyula és egy hala. Volt egy teknőse is, de meg kellett tőle szabadulnia, miután megszületett a kisgyereke, Holly azt mondta, szalmonellaveszélytől tartottak az orvosok. Így a páncélos kedvenc most a színésznő egyik barátja kertjében lakik egy szép tavacskában. Van még két fogyatékos hörcsöge: egyikük nagyon kövér, a másiknak pedig csak három lába van - ők korábban a tanár pasija osztályának a háziállatai voltak ,de az egyik nyári szünetet Hollynál töltötték, ahol aztán annyira jól érezték magukat, hogy végül a pár úgy döntött, maradjanak inkább ott, jobb lesz nekik, mint egy zajos osztályteremben. Régebben volt még egy szibériai huskyjuk is, őt Don Johnson színésztől kapták ajándékba, de az eb már az örök vadászmezőkön ugat.

Holly 16 évesen "lázadó korában" varratta magára az első tetkóját: egy kelta mintát a bal csuklójára. New Yorkban akkor még illegális volt ilyen fiatalon tetováltatni, elvileg csak 21 éven felüliek pingáltathatták ki a bőrüket. A renitens leányzó ugyanakkor készítetett egy hosszú szárú, fekete rózsát a jobb lapockájára is.

Már javában zajlott a Bűbájos boszorkák forgatása, amikor 2000 novemberébenújabb tetoválásokkal díszítette a testét.: jobb csuklója külső részére egy nonfiguratív mintát, belső felére pedig egy kék pillangót kért.

Mára egészen mássá vált, magabiztos és céltudatos fiatal nő, aki tisztában van azzal, hogy az embernek elsősorban önmagának kell megfelelnie .A rajongóknak szóló üzenete is erről tanúskodik: - Üzenem azoknak, akik azt gondolják, hogy nem elég jók, nem elég csinosak vagy vékonyak: felejtsétek el, mert ez nem számít! A legfontosabb, hogy higgyetek magatokban. Ne engedjétek, hogy bárki elvegye a magatokba vetett hitet! Láttam már rengeteg szép és sikeres lányt a filmiparban, akik pokolian érzik magukat, mert mindig mások elvárásainak akarnak megfelelni. Én kevés pénzzel nőttem fel, de most, hogy tudok magamnak kaját venni, nem látom semmi értelmét annak, hogy halálra koplaljam magam, csak azért, mert valaki valahol úgy döntött, hogy minden színésznőnek pálcikaemberkének kell lennie.

Forrás: Hollywoodi varázslat című könyv és saját írás!!!Más oldalon feltüntetni tilos!

Saját írás!!!

Holly jelenleg három kisfiát neveli Los Anglesben, rengeteget utazik és különböző rendezvényeken vesz részt, ahol a rajongók is találkozhatnak vele. Holly sokat tweettel és rengeteget beszélget rajongóival. 2012-ben Londonban találkoztam vele először, ahol már megismert az internet világából. Hihetetlen volt számomra, hogy ennyire közvetlen és aranyos. Azóta már több lehetőségem is adódott találkozni vele. Minden egyes alkalommal azt kell mondanom, hogy hatalmas élmény, és már nagyon várom a következő lehetőséget.

ÉRDEKESSÉGEK HOLLYRÓL
 • Sokan azt mondták, hogy Holly próbált békét teremteni Alyssa és Shannen között a forgatások idején.
 • Megengedte a rajgóinak, hogy elnevezzék az egyik kismadarát.
 • Szereti a Csillagok Háborúja és a Dirty Dancing című filmet.
 • Ha jól megnézzük Kelly Clarkson Because of you című klippjét, a klipp végén levő esküvői képen Holly és David látható.
 • Fiatal korában husky kutyusa volt, akinek a Wiley nevet adta.
 • Holly az eredeti jeggyűrűjét hordta a Bűbájos boszikban.
 • Holly nagyon jól énekel,d e nem az a típus, aki szívesen kiáll a kamera elé énekelni. Legutóbb a Picket Fences című sorozatban hallhattuk éneklés közben.
 • Holly és Alyssa nagyon közeli barátok. Holly-t meghívták Alyssa szülei a vasárnapi ebédekre.
 • Az anyukája és mostoha apukája elég sokat dolgoztak, ezért Holly nagyon sok éjszakát töltött egyedül kiskorában. Ezt elég kemény időszaknak érezte, ezért is tartja fontosnak, hogy erős családot alakítson ki.
 • Holly 15 éves kora óta dohányzott, de amikor terhes lett első kisfiával abbahagyta.
 • Holly és Shannen a tükörbe néztek a boszik forgatásán, és ekkor a tükör hirtelen eltört magától. A stáb ekkor elgondolkodott, hogy valódi boszikkal dolgoznak-e.
 • Soha nem volt kollégista.
 • Holly jobbkezes.
 • Néha 8 napig tartott, amíg leforgattak egy részt a boszikból.
 • Csak akkor dohányzott, amikor ideges volt.
 • Holly és az anyukája nagyon közel állnak egymáshoz.
 • Az egyik kedvenc rendezője Mel Damski.
 • A boszik 3. évad 15. részében Holly anyukája is szerepelt.
 • Sarah Michelle Gellar-el járt általános suliba.
 • Holly nagyrajongója volt a Who is the boss című sorozatnak,amiben Alyssa szerepelt.
 • Kedvenc sorozatai: X-akták, Jóbarátok, Született feleségek.
 • Az első évadban Holly karkötőket használt,ogy elfedje tetoválásait.
 • Nagy Remy Zero fan
 • Szereti a country zenét és a horror filmeket.
 • A 6. évad forgatása során Alyssa mondta el Brad Kern-nek, hogy Holly terhes, mire ő azt válaszolta, hogy elkésett egy évaddal,és éppen ezért került Chris a történetbe, hogy eljátssza Piper és Leo jövőből érkezett fiát.

Még több érdekességért KATT

DÍJAK
 • Legjobb tv színésznő:2005- Series Magazine Awards
 • Az év sorozata : 2005 - Series Magazine Awards
 • A legjobb sorozat: Bűbájos boszorkák - 1999 ASCAP Awards.
 • Legjobb fiatal sorozat színésznő: 1993 - Young Artist Awards
 • Legjobb tv sorozat: Picket Fences: 1996 - EMMY Awards
 • Legjobb fantázia sci-fi sorozat: 2005 Bűbájos boszorkák - Series Magazine Awards
FILMOGRÁFIA
 • Walls of Glass (1985)
 • Sweet Hearts Dance (1988)
 • New York Stories (1989)
 • Born on the Fourth of July (1989) - Született július 4-én
 • Hotel Terror (1990)
 • Nobody Can Hear You Scream (1991)
 • Simple Men (1992)
 • Dr. Giggles (1992)- Dr. Téboly
 • Chain of Desire (1992)
 • A Perfect Stranger (1994)
 • Island City (1994)
 • A Reason to Believe (1995)
 • Speed Dating (1995)
 • Evil in the Basement (1995)
 • Sins Of Silence (1996)
 • Our Mother's Murder (1997)
 • Love's Deadly Triangle: The Texas Cadet Murder (1997)
 • Ocean's Eleven (2001)
 • Loomis (2001)
 • See Jane Date (2003) - Randi -Jane-el
 • Panic Button (2007)- Pánikkapcsoló
 • Love's Complicated (2016)