Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Alyssa Milano

  

ÉLETRAJZ

Alyssa Milano New York-ban, Brooklyn negyedben született 1972. december 19-én, olasz származású szülők gyermekeként. Családjától nem állt távol a színpad és a filmek csillogó-villogó világa: anyukája, Lin jelmeztervezőként dolgozott, apja, Tom pedig hollywoodi filmekhez komponált zenét. A gyermekévek alatt ráragadt egy furcsa helyi szokás: - A barátaim Lissy-lánynak hívtak. A Nagy Almában(New York), ahol felnőttem, az ott élők mindig hozzábiggyeztették az emberek nevéhez a "fiú" vagy "lány szót. "Apukámat úgy hívták, hogy Tommy-fiú. Először azt hittem, hogy a "fiú" apu nevének a része, úgyhogy én "Apa-fiúnak" szólította.

Alig hétéves volt, amikor kiderült, mennyire vágyik a színpadra. A szüleivel megnézte az Annie című musicalt. Kerekre nyitott szemmel bámulta az előadást, majd a székből felállva, közölte a felnőtekkel, hogy ő is képes lenne arra, amit a színpadon látott. Alyssa már akkor se a levegőbe beszélt, és csodák csodája, egy évvel később szerepet is kapott a darabban.

A bébiszittere vitte el egy szereplőválogatásra, aki maga szeretett volna táncos szerepet kapni a színdarabban. De Alyssa ahelyett, hogy csendesen ücsörgött volna a helyén, ahogy az egy jó kislányhoz  illik, inkább fejébe vette, hogy felmegy a színpadra. Nem kis botrányt csapva, énekelni és táncolni kezdett. Így végül  hopppon maradt bébiszitter helyett Alyssát fedezték fel, aki nem kevesebb, mint 1500 vetélytárs kislányt ütött ki a nyeregből, és bekerült az Annie című musical szereplői közé. Így bebizonyította szüleinek, hogy nemcsak a szája volt nagy, amikor egy évvel korábban a nézőtérről kritizálta a színészeket: valóban tehetségesebb a színpadon játszó gyermekek többségénél.

Nem sokkal későbbbelecsöppent a tiniszínésznők mozgalmas világába: egy színpadi produkcióval hosszú turnén vett részt, majd egy év elteltével a Brodwayn is játszott a Jane Eyre című amerikai musical átdolgozásában. Valósággal hódított a színpadon: a felnőtt színészek imádták a tehetséges, elhivatott kislányt, és a rendezők is szerettek vele dolgozni. Ezek után magától értetődött, hogy felfigyeljenek rá a filmszakmából is. Tízévesen megkapta első felkérésté, igaz akkor még mindössze egy reklámfilmben mutatkozott be a tévénézőknek. De ezt követték első filmszerepei is.

Az igazi áttörést a főszereplő izgága, mindenkinek beszóló lánya, Samanta Micelli szerepe hozta meg neki a Ki a főnök? című sorozatban. 1984 és 1992 között, amíg a sorozat részeit vetítették, a nézők nyomon követhették, ahogy Alyssa felnőtt nővé cseperedik. 3x meg is kapta szerepéért a legjobb fiatal színésznőnek járó díjat. De kollégájával, a Taxi című sorozatból ismert Tony Danzával egy idő után állítólag megromlott a viszonya, mivel az nyilvánosan panaszkodott, hogy Alyssa más tévéműsorban is szerepelget. Alyssának valószínűleg nem tetszett, hogy sorozatbeli papája mások előtt szidja őt, pedig Tonyból feltehetőleg csak a féltékenység beszélt, amiért a fiatal lány sokkal tehetségesebbnek bizonyult nála ,és kitúrta őt a rivaldafényből.

 Mivel a sorozat végére érett nővé vált, a lány vonzó külsejére már ekkor felfigyelt egy férfimagazin, és Milano kisasszony 18 évesen meztelenül pózolt egy újság címlapján. Sorozatbeli partnere, Tony Danza egy interjúban elmondta, mennyire féltette Alyssát: egyfajta atyai felelősséget érzett, hiszen évek óta az apját játszotta. - Amikor megláttam a kész képeket, fel is lélegeztem, szerencse, hogy ez a gyönyörű, felnőtt nő valójában nem az én lányom. Nagyon öregnek éreztem volna magam melette - nyilatkozta akkoriban.

 Az Alyssa Milanót ábrázoló képek közül egy-kettő, amelyet eredetileg senkinek esze ágában sem lett volna közölni, végül felkerült az internetre. Alyssát ez nagyon felbosszantotta, ezért bíróság elé vitte az ügyet. A vétkes webszerkesztő fél évvel később 230 ezer dollárral lett szegényebb, amikor a képeket készítő újság és Alyssa megnyerte az ellene indított pert.

A kislányból nehezen kezelhető fiatal nő lett. Húszévesen hirtelen felindulásból egyszerre hét helyen tetováltatta magát. Az a szóbeszéd járja,hogy édesanyja, amikor erről értesült, huszonnégy óra alatt beleőszült. Mostanra, ha minden igaz, nyolc tetoválás díszíti Alyssa testét. A lábán két tetoválás virít: egy rózsafüzér és egy angyalka. A jobb kezén egy urobosz (farkába harapott kígyó) található, amely az örök visszatérés, az újjászületések végtelen láncolatának jelképe. Bal csuklóján és a tarkóján egy-egy hindu jelet visel. A lapockáján egy rózsafüzér van, a hasán egy tündér, a fenekén pedig - a világ elől elrejtve - egy szív alakú tetkót hord.

Nagy élmény volt Alyssa számára, amikor a Walt Disney stúdiónál úgy döntöttek, hogy új rajzfilmjük a Kis hableány rajzolói róla fogják mintázni a címszereplő, Ariel vonásait és alakját. A későbbi boszi nem volt teljesen elégedett a végeredménnyel, mivel úgy találta, hogy a hableány távolról sem hasnolít rá: - Órákig fotóztak és rajzolgattak, azt hittem, hogy magamat látom majd viszont a vásznon. De a kész Ariel nagyjából annyira hasonlít rám, mint egy póni egy arab telivérre - mesélte el később egy interjúban.

Alyssa számos filmben szerepelt, mielőtt 1998-ban a Bűbájos boszorkákhoz került volna. Első filmjét tízévesen forgatta, majd 12 évesen szerepelt az osztrák származású izompacsirta, Arnold Schwarzenegger oldalán a Kommandóban. Ezután film filmet követett: a Gyertyák a sötétben, a Bárhol ér a reggel, az Ágyúgolyófutam 3. - Tövig nyomd a pedált! és a Double Dragon stáblistáján virított a neve. Utóbbiban a szerep kedvéért át kellett festenie a haját szőkére. Külsejével mindig is rengeteg férfirajongót hódított meg. Egy neves magazin 2001-ben a világ legszexisebb nőinek listáján az előkelő negyedik helyre állította, a világ legjobb gyermekszínészeinek százas rangsorában pedig több mint tíz éve - amióta hivatalosan is felnőtt színész vált belőle - a 28. helyet foglalja el.

1997-ben a Melrose Place című sorozatban ő játszotta Michael Mancini húgát, Jennifer Mancinit, de mivel a rajongók nem nagyon voltak oda az új szereplőtől, rövid idő után kiírták a sorozatból. Az 1998-as évet azért még végigjátszhatta és ő alakíthatta Amanda, a Heather Locklear játszotta szépséges legrövidebb életű ellenségét.

 Abban az évben, amikor a Melrose Place-ben feltűnt, a Sundance független filmfesztiválon is tiszteletét tette új filmje, a Hugo Pool bemutatóján. A fesztiválon ő kapta a legjobb színésznőnek járó Spirit Award díjat. A díjazott film igazi sztárparádé volt: Robert Downey Jr. rendezte, és ő is játszotta a főszerepet is, de olyan állócsillagok is feltűntek benne, mint Sean Penn vagy Patrick Dempsey.

De énekesnőként is kipróbáltamagát: 1989 és 1992 között összesen öt Cd-t adott ki, valamennyi platinalemez lett. Legnagyobb sikereit Japánban érte el hazájában nem voltak különösebben kíváncsiak. Pedig Alyssa igazi zenei tehetség: nem csak énekel, hanem játszik zongorán és furulyán is.

 Akkor érkezett el a csúcsra, amikor a Bűbájo boszorkák sorozathoz került, ahol az eredetileg leszerződtetett Lori Rom helyére kellett állnia. Lorit nagy valószínűséggel személyes okokból küldték el, a vele felvett részeket mind újraforgatták Alyssával.

Alyssa magánélete igencsak mozgalmas. 1994-ben jegyben járt Scott Wolffal, akivel a Doble Dragon című film forgatásán ismerkedett meg, de az esküvő füstbe ment, nem sokkal a kitűzött időpont előtt. 1999 januárjától novemberéig Cinjun "August" Tate kedvenc zenekarának, a Remy Zerónak az énekese volt a férje. Vele azóta is jó barátságban van, bár a szerelem lángja már réges-rég kialudt. Hozzá fűződik élete legromantikusabb élménye: Cinjun egy személyre szóló szerelmes dalt adott elő Alyssának, ami aztán felkerült a zenekarának lemezére is.

A férfiak általában azt szeretik, ha egy nő takarít, és elvégzi a házimunkát. Mindez Alyssára nem igaz. Az öltözőm tiszta kupi. Holly és Rose mindig tisztán, rendben tartja a lakókocsiját, és esztétikusan néz ki náluk minden. Az enyém viszont olyan, mint egy szemétdomb. Nem érdekel, ha valaki otthagy egy nyitott üdítős üveget, felőlem akár egy hétig is ott maradhat... - szörnyülködött egyszer saját trehányságán. Férfiideáljáról mindenesetre elkotyogott pár szót egy interjúban: - Nekem a kisfiús férfiak tetszenek. Olyanok, mint például George Clooney, akinek ott van az a huncut kis csillogás a szemében...

Az utóbi években is jócskán voltak kapcsolatai: egy ideig járt Bűbájos boszorkákból ismerős kollégájával Brian Krause-zal(Piper fényőr férjével, Leóval). Később nagy vihart kavart a szívtipró JustinTimberlake-kel folytatott rövid viszonya. De feltűntolyaqn pasik oldalán is, mint Fred Durst a Limp Bizkitből, Eric Dane(aki a sorozatban Phoebe pasiját Jason Deant alakította), vagy a híres baseball játékos, Carl Pavano. A gyors váltások annak köszönhetőek, hogy amióta elvált, úgy döntött, egy ideig nem kezd bele újabb komoly kapcsolatba. Barátnőjével, Hollyval ellentétben ő még nem vállalna gyereket, és még családot se alapítana, inkább nem csekély állatállományát bővíti egy-egy újabb példánnyal: - Amikor rám tör a gyermekvállalási vágy, veszek egy háziállatot. Van már három kutyám, tizenhárom madaram és három lovam. Szerintetek ez miről szól? - tette fel a költői kérdést a színésznő.

Alyssa Milano maga a fékezhetetlen szabadságvágy és függetlenség. Csábos, szexi külsejével valószínűleg sokáig maradhat rivaldafényben.

A Bűbájos boszorkák kezdetben epizódonként 90 ezer dollárt hozott az apró termetű lány konyhájára, idővel viszont duplájára nőtt a gázsija. Szerette a boszorkánytestvérek kalandjait bemuatató sorozatban azt a  kissé szeleburdi karaktert, akit alakít, hiszen Phoebe szerepe sokban hasonlít az igazi Alyssára.

Miután beköszöntött a nagy siker, anyukájával megalapította a Cypertrackers nevű céget, amely - okulva a fiatal színésznő rossz tapasztalataiból - hírességeket ment meg attól, hogy bárki hamisított pornográf képeket rakjon fel róluk a világhálóra. Alyssa kisöccse, Cory ugyanis az interneten keresgélt fotókat nővéréről, és közben több meztelen képet is talált. A fotók miatt többször is bíróságra mentek, és végül 125 ezer dollár kártérítést kaptak. Ebből a pénzből alapították meg a SafeSearching.com nevű vállalatot, amely ma is működik.

A színésznő egyik legfőbb tulajdonsága,hogy nem fél a változástól. Nem zavarja, ha áldozatokat kell hoznia egy-egy szerepért, és mindent megtesz azért, hogy ne váljon unalmassá: - Gyakran váltogatom a frizurámat. Fontosnak tartom, hogy egy színész jól érezze magát, bárhogyan is néz ki. Nem szabd olyasmin fennakadnom, mint a külsőm. Ha kapok egy szerepet, és le kell hozzá borotválnom a fejemet, hát legyen. Le tudnám vágni a hajamat, úgy ahogy van, akár egészen kopaszra is! Persze előtte nem ártana felhívnom Mr.Spellinget... - utalt arra a kis incidensre, amikor váratlanul egyik napról a másikra rövid hajjal jelent meg a forgatáson, a producerek nem kis felháborodására.

2002 óta nemcsak főszereplője, hanem Holly Marie Combsszal együtt producere is volt a Bűbájos boszorkáknak. Amikor leforgatták az utolsó epizódot, szomorú hangvételű levélben búcsúzott el a sorozat rajongóitól:

"Nyolc év. Ezernyi könnycsepp. Nehéz elhinni, hogy vége. Búcsút intettünk egymásnak. Majd sok szerencsét kívántunk. De még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy a Bűbájos boszorkáknak vége. Jóval többet jelentett nekem ,mint egy jól bevált szokást, mindennapi rituálét, amely eddig biztonságot és kényelmet nyújtott. Ez azt jelenti, hogy nem láthatom nap mint nap a barátaimat. Egyfajta ürességet érzek, amit nehéz lenne pontosan leírni. Az élet változik. Semmi sem marad ugyanaz. Én is tudom. Mindannyian tudjuk. De ezt akkor is nehéz lesz felfogni valamennyiünknek. Köszönöm az összes rajongónknak, hogy olyanná tették a Bűbájos boszorkákat, amilyen volt. A sorozat ugyanannyira a tiétek is, mint a miénk. A sok-sok biztatás nélkül nem jutottunk volna el ilyen messzire. Nagyon nagyra becsülöm, amit elértünk, és örökké hálás leszek érte. Igazi áldásnak tartom. Az életem következő fejezetére tekintek már, de sosem fogom elfelejteni az elmúlt nyolc évet. Béke, Fény és Szeretet.
Alyssa."

Öt szó, amivel jellemezni lehet: könyörületes, hűséges, megszállott, profi és túlhajszolt - mondják róla. Persze azért nem aze gyetlen célja, hogy mindenütt ott ragyogjon, sőt néha kifejezetten idegesíti őt a sztárok flancos világa: - Amikor filmpremierekre hívnak, mindig arra gondolok, minek kéne elmennem? Ha meg akarok nézni egy filmet, felveszek egy pulcsit, és veszek pattogatott kukoricát. Nem látom értelmét annak, hogy a legszebb ruhámba bújjak csak azért, hogy mozizhassak.

Ugyanúgy azt sem szereti, ha úgy bánnak vele, mintha megközelíthetetlen, a halandók fölöttlebegő, imádni való sztár lenne. Alyssa igazi nyitott, szeretetre méltó lány, aki a legkevésbé sincs elszállva magától, és mindig két lábbal áll a földön. - Jobban szeretem, ha az emberek úgy viselkednek velem, mint egy unokatesóval, nem pedig úgy, mint valami ufóval - mondta egyszer a túlzásba eső, sikítozós-ájulgatós rajongók kapcsán.

Az utóbbi időkben láthattuk az Én és én meg a tehén, a Kis nagy színész és a Gyémántvadászok című filmekben. A Susie és Tekergő című rajzfilmben pedig Angelnek kölcsönözte a hangját.

Honlapját(www.alyssa.com), amelyen a világ legszegényebb országainak támogatására híjva fel a figyelmet, havonta több, mint 120 ezren keresik fel. Alyssa többek között az UNICEF megbízásából ösztönzi az embereket jótékonykodásra, legfőbb feladatának az AIDS elleni harcot tartja. Ezért talán nem is furcsa, hogy a Stuff magazin többször is Amerika legjobb szívű lányának választotta és emellett a világ ötödik legszebb nőjének nevezte ki.

2008 december 18-án David Burgliari eljegyezte, és 2009 augusztus 15-én összeházasodtak, azóta boldog házasságban élnek két gyermekükkel, Miloval és Elizabellával.

Forrás: Hollywoodi varázslat című könyv és saját írás!

Saját írás:  

SZEMÉLYES VÉLEMÉNY

Twitter alapján egy nagyon kedves, közvetlen embernek ismertem meg. Ő az, aki szívesen beszélget mindenkivel, szeret segíteni az embereken, és imádja az állatokat. Aktív tagja az UNICEF-nek is, rendkívül kedves ember, sokan példát vehetnének róla. :)

ÉRDEKESSÉGEK
 • Japánban 5 albuma jelent meg.
 • Víziszonya van.
 • A családjukban egyszer hatalmas tűzeset volt. Az apukája visszament kimenteni a kutyákat,ezzel a saját életét kockáztatva.
 • Alyssa-t 4x hívták Amy-nek 4 különböző filmben.
 • Szokott zongorázni.
 • Pucéran aludt, egészen egy földrengésig.
 • A kedvenc gyerekkori filmje a The Black Stallion volt.
 • Vegetáriánus.
 • Jóban van Jennifer Anistonnal.
 • Alyssa lelkesen támogatja a PETA állatvédő szervezetet, akárcsak Holly
 • Nagy LA Dodgers rajongó
 • A kedvenc színe a piros.
 • Alyssa azt mondta, hogy két hétig sírt miután vége lett a Charmednek.
 • Allergiás a szója termékekre.
 • Alyssa diszlexiával küzd.

Még több érdekességért KATT

DÍJAK
 • Legjobb fiatal tv sorozat színésznő : 1986 Ki a főnök című sorozat - Young Artist Award
 • Legjobb fiatal szupersztár : 1988 Ki a főnök cimű sorozat - Young Artist Award
 • Teen Choice Award : 2006 - Bűbájos boszorkák
 • Kedvenc tv színésznő : 1988,1989,1990,2005 - Bűbájos boszorkák és a Ki a főnök című sorozat.