Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Az Árnyak könyve története

A sorozatban az Árnyak könyve olyan varázserejű mű, amely segíti a  boszorkányokat a gonosz ellenei küzdelemben. Magában rejti mindazokat a varázsigéket, amelyeket a boszik nemzedékről nemzedékre nagy türelemmel, kézzel jegyeztek be a könyvbe. Ez a család legértékesebb tulajdona,amelynek első szerzője ősanyjuk, Charlotte Warren lánya, a Salem városában boszorkányként megégetett Melinda.

A könyv 1693 óta száll anyáról lányára. Benne van minden információ a démonok világáról, a varázslatokról és bájitalokról, amelyek elpusztítják az elenséges lényeket. Minden családtag hozzáteszi a maga újabb varázslatait és receptjeit. Van egy védőpajzsa, amely megóvja a démonoktól és más gonosz lényektől, csak a jók érhetnek hozzá,és lapozgathatnak benne. Ha a démonok megpróbálják eltulajdonítani, akkor nem hagyhatják el a házat, amely védelmezi a könyvet. Meg kell vallanunk, hogy ez a könyv minden gonosz erő szemében hihetetlen vonzerőt képvisel.

A legtöbb boszorkány azon a véleményen van, hogy az Árnyak könyvébe fel kell jegyezni minden alkalmazott szertartást és varázsigét, valamint azt is, milyen volt a hatásuk. Egyes könyvekben szerepel tulajdonosának mágikus életútja is, azaz életének az a része, amikor rádöbbent már, miféle varázserők birtokában van.

Kezdetben rúnaírással vagy más titkos jelekkel írták a feljegyzéseket, hogy csak a boszik vagy tanítványaik és a leszármazottaik olvashassák. Mások megtévesztésként a legszebb betűikkel felírták például azt, hogy szerelmi bájital, holott valójában egy altató receptjét jegyezték le. Mindez arra szolgál, hogy illetéktelenek ne használhassák fel büntetlenül a varázsigéket.

Most a legkisebb nővéren a sor, hogy folytassa a nemes hagyományt. Az Árnyak könyve talán a legfontosabb fegyver, amely segíti őket a harcban a sötétség erőivel szemben. A könyv bőrrel van borítva és kézzel készített pergamen vagy papírlapokat tartalmaz. E könyvbe semmi mással nem szabad írni, mint tintába mártogatott tollszárral.

FORRÁS: HOLLYWOODI VARÁZSLAT CÍMŰ KÖNYV

A 4 Árnyak könyve

A sorozatban 4 könyvet használtak a forgatások során.

1. Az úgy nevezett The Hero Book, ez volt a fő könyv, és minden egyes oldalt tartalmazott. Ezt a könyvet Brad Kern kapta meg végül a sorozat végén 2006-ban. Holly szintén szerette volna ezt a könyvet, de végül Brad kapta meg.

2. a The Foam Book, ez volt a kaszkadőrmutatványokhoz szükséges könyv. Ezt használták, hogy a Hero Book ne sérüljün meg. Például, amikor a démonok el akarták lopni, vagy amikor Paige kidobta az ablakon a könyvet.

3. A Background Book, ezt akkor használták, amikor láthattuk az Árnyak könyvét, de az épp nem volt használatban. Hasonló a Hero Book-hoz, azonban sokkal könnyebb,és csak másolt oldalakat tartalmaz. Ebben vannak üres oldalak is,ezt például akkor is használták, amikor az Árnyak könyvéből eltűnt minden, és üresnek látszódott az egész könyv.

4. A The Back - Up Book, ezt a 3. évad alatt használták,és körülbelül 80 oldalból állt... A Hero-Book megrongálódott, és ezzel helyettesítették, amíg azt megjavították. A Hero Book tökéletes mása volt, vagyis az eredeti oldalakat tartalmazta. Ezt a könyvet  2003 Augusztusában adták el az eBay-en.