Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Varázslatos fogalmak

 

Folyamatosan bővül

FORRÁS: Saját írás és Hollywoodi Varázslat című könyv

Boszorkánymedál:

A Bűbájos boszorkák medáljának őse a triquestra(egymásba fondódó háromszög és kör). Az egyenlőtlenségek egyesülését, a mikrokozmoszt jelképezi: összeforr benne a férfit jelentő 3-as szám a női elemmel a körrel. Az egymást kiegészítő erőket egyesíti. A mágikus boszorkánymedál két részből áll, és hatalmas ereje miatt a legnagyobb titokban két boszorkánycsalád feje között osztották el. Még az öregek tanácsa sem tudja, pontosan hol található. Ha a két felét összeillesztik, a medál annyira erős védőpajzsot von maga köré, hogy a viselője csaknem legyőzhetetlenné válik. Még kisebb darabjai is olyan védelmet nyújtanak, amelyen csak a legerősebb démonok tudnak áttörni.

 Fényőr:

A fényőrök is a Bűbájos boszorkák sorozatszerkesztőinek agyából pattantak ki, igaz, erősen hajaznak a keresztény őrangyalokra és arkangyalokra. A fényőrök feladata az, hogy vigyázzanak a boszorkányokra, az ártatlanokra és a leendő fényőrökre. Tanácsokat adnak, és segítenek a tapasztalatlanoknak a mágia világában boldogulni. Akik életükben sok jót tettek, azok haláluk után fényőrökké válhatnak. Ezek a lények nem öregszenek, és halhatatlanok. Csak az árnyőrök mérgezett nyílvesszői tudják őket megölni. Ezek az alvilági lények a kezük érintésével képesek megégetni vagy megölni az embereket. Áldozataik azok az emberek, akik fényőrökké válhatnak, vagy olyan fényőrök, akik akadályozzák terveiket. Az árnyőrök mérgezett nyílvesszeje minden olyan lényre veszélyt jelent, aki részben vagy egészben fényőr. A fényőrök mágikus képességei közé tartozik a teleportálás, a sebek gyógyítása, a láthatatlanná válás, a lebegés és az alakfelvétel. Minden fényőrnek van egy vagy több védence, akiért felelősséggel tartozik. Telepatikusan érzékeli hollétüket, és bármerre járnak, eljut hozzá a segélykérésük. Világukat, teendőiket az öregek tanácsa szabályozza. Ha az öregetk szólítják őket, jellegzetes csengő hangot hallanak. Egy fontos törvény kimondja, hogy fényőr nem eshet szerelembe a védencével. Patty és Sam ezért tartotta titokban házasságon kívüli gyermekét, Paige-t. Először akkor tértek el ettől a szabálytól, amikor az öregek tanácsa engedélyezte azt, hogy Leo és Piper házasságot kössenek.

Forrás:

Mitológiai őse a Sátán. A Bűbájos boszorkákban ő a legsötétebb lény; ő irányítja az egész alvilágot és a démonokat. Csak a szerencsás, kiválasztott gonosz lényeket fogadja. Tanácsadóként legtöbbször segíti a forrást egy orákulum vagy egy jósnő, hogy könnyebben elérhesse gonosz célját. A Forrás képes mások testét birtkoba venni, miközben hatalmába keríti az embereket. Ilyenkor áldozatai szeme többnyire feketére változik. Ezenkívül olvas az emberi lelkekeben és a gondolatokban. Energianyalábokat és tűzgolyókat lő az ellenségeire.

Lazarus démon:

E démonok a bibliai lázár nevét viselik, akit Jézus támasztott fel halottaiból. A sorozatban a lazarus démonokat csak úgy lehet elpusztítani, ha egy temető földjében ássák el őket. Más esetben folyton életre kelnek.

Warlock:

A középkori keresztény hiedelemvilág boszorkánymestere, aki nem seprűnyélen, hanem vasvillán lovagol. A nevet vagy az óangol "hitszegő", vagy az ógermán"szellemidéző" szóból eredeztetik. A Bűbájos boszorkákban a warlock gonosz boszrokánymester, aki felfedia  rejtett titkokat, megszegi esküjét, fekete mágiát űz, és igyekszik megszerezni más boszorkányok hatalmát.

Wendigo:

Az észak-amerikai indián mitológiában ismert, gonosz szellem. A wendigo egykor harcos volt, aki gyáván viselkedett, ezért a törzse száműzte, és sorsa az örökké tartó vándorlás. Más források szerint ember volt, aki mágikus praktikák segítségével jégszívű óriássá változott. Mindkét esetben gonosz, emberevő lény, a vámpírok és a vérfarkasok hasonmása. A Bűbájos boszorkák wendigója élőhalott, akit arra kárhozattak, hogy a földön kóboroljon, és jólelkű, szerelmes emberek szívével táplálkozzon. Napközben olyan mint egy átlagos ember, de éjszakára felölti sötét, démoni alakját. Teliholdkor három napig vadászik áldozataira.