Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Pheobe Halliwell

PHOEBE HALLIWELL

Phoebe Halliwell 1975 novemrber 2-án született. Ő a 3 Halliwell testvér legfiatalabbika. Nevét anyja kedvenc nagynénjéről kapta. Mivel a Nagyi úgy gondolta, hogy halandó apjuk nem képes megvédeni a gyerekeket, arra kényszerítette Victort, hogy hagyja el a családját. Patty, a bűbájosok anyja, 1978. február 28-án egy vízi démon ellen folytatott harcban életét vesztette, így Phoebe-t és elárvult nővéreit a Nagyi nevelte fel.

A suliban Phoebe szorgalmasan tanult, egyszer a hónap tanulójának is választották. Tízéves korában történt vele egy váratlan és furcsa eset: egyszer elrepült a jövőbe, 2002-be, ahol találkozott a bűbájos boszorkák - köztük önmaga - jövőbeli énjével és saját jövendőbelijéve, Cole-al. Amint visszatért a saját jelenébe,  Penny, a nagyija azon nyomban kitörölte fejéből az időutazás emlékét, nehogy magyarázkodnia kelljen, mi is volt az a varázslósdi a jövőben.

A sulit befejezve,Piper és Prue közös lakásába költözöttt North Beachben, és csak akkor tért vissza szülővárosába, amikor a Nagyi nagyon megbetegedett. Prue eljegyezte magát egy Roger nevű férfival, aki viszont szemet vetett a legkisebb testvérre, Phoebe-re, és virágokkal halmozta el. Hogy elejét vegye a balhénak, a lány New Yorkba menekült. A Nagyi ekkoriban döbbent rá,mennyire széthúznak a lányok. Ezért úgy döntött, hogy örökre megköti a varázsukat, nehogy a marakodó lányok tönkretegyék a hármak erejét. De mielőtt ezt megtehette volna, meghalt, így mégis beteljesedett a lányok végzete: boszorkányokká váltak.

A nővérek a Nagyi halála után 6 hónappal találkoztak újra. Éppen Phoebe bukkant rá a padláson az Árnyak könyvére, amelyből a lányok megtudták, hogy ők egy nagy múltra visszatekintő boszorkánydinasztia leszármazottai.

Phoebe ereje, amit boszorkánnyá válásával kap, a jövőbelátás. Látja, ami hamarosan megtörténik, ha megérint egyes tárgyakat vagy embereket. Kezdetben váratlanul szabadultak rá a látomások, de idővel megtanulta, hogy maga idézze elő azokat. Mivel az ifjú boszit nagyon zavarta, hogy csak egyetlenegy passzív ereje van, önvédelmi tanfolyamra kezdett járni, hogy ne legyen annyira védtelen a démonokkal szemben.

Majd újabb bűbájra tett szert: a levitációra, amely lehetővé teszi, hogy a gravitációt legyőzve lebegjen a levegőben. Erejének egyik hátránya az, hogy csak függőlegesen tud vele mozogni. Phoebe sokszor kombinálja varázserejét  az önvédelmi órákon tault fogásokkal, és kick-boksz mozdulatokkal üti-vágja a levegőből az áldozatokat.

A 6. évadban kapta meg  3. varázserejét: az empátiát, amelynek segítségével érzi más lények érzéseit, de akár bele is tud zavarni mások bűbájába.

Egyszer megvonták tőle varázserőit,mert visszaélt velük. A jövőbelátás erejét visszakapta, de be kellett bizonyítania, hogy nem fog többé visszaélni a hatalmával. Az viszont a sorozat utolsó részében sem derült ki, hogy a lebegést és az empátiát visszanyerte-e. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy a rajongók nem nagyon szerették Phoebe-nek azt a képességét, hogy érzi mások gondolatait, a levitációt pedig a producerek pénztárcája bánta: a boszi lebegtetése ugyanis nagyon sokba került a sorozat készítőinek.

Phoebe előbb pszichológiát tanult a főiskolán,majd amikor végzett a The Bay Mirrornál helyezkedett el, ahol saját rovatot vezetett, a "Kérdezd Phoebe-t!" címűt.

A lányok közül Phoebe bonyolódik a legfurább szerelmi kapcsolatokba. Legelső pasija  -  még a sorozat legelején - Clay, aki egy lopott egyiptomi urna eladása kapcsán egy ősi átkot szabadított a nővérekre. Őt követte Cole Turner, a jóképű ügyvéd, akiről hamarosan kiderül, hogy ő a Belthazor nevű démon, és azért küldték a földre,hogy végezzen a boszikkal. Sajna, hiába szeretnek egymásba, a boszinak nehéz időt kell átélnie démoni pasija mellett. Az őt alakító Alyssa Milano megjegyezte: - Phoebenek eléggé nehéz éve volt. De mit is várhatnánk? Szerelmes egy démonba, a legrosszabb rosszfiúba! Úgy gondolom jó lenne ennek véget vetni. Szomorú, de Phoebe az utóbbi időben megkomolyodott. Szeretném a személyiségének szeleburdibb oldalát visszahozni. Hát nem lenne jó?

Phoebe következő szerelmeit az újságnak köszönheti, ahol dolgozik: előbb Jasonnel, a tulajjal, majd Leslie St. Clarie-rel,az újságíróval szűri össze a levet. Őket követi a varázslóiskola új irodalomtanára, Drake, aki mindössze két hét után életét veszti. Ugyanakkor elvégezte a feladatát: valójában Cole küldte őt, hogy visszahozza a boszi hitét a szerelemben. A lány végül Coop mellett köt ki,akit az öregek tanácsa küldött hozzá. Az utolsó részből kiderül, hogy a sors angyala összeadja őket és 3 lányuk születik, így a következő nemzedék is őrzi a hármak erejét.

Forrás: Hollywoody Varázslat című könyv.

MUNKAHELYEK, SZERELMEK, ALAKVÁLTÁSOK, KÉPESSÉGEK

Jövőbe látás víziók segítségével, levitáció, azaz lebegés

Foglalkozása: Sokáig munkanélküli, később pszichológushallgató

Csillagjegye: Skorpió

1x12-PhoebeWork

Munkahelyek: Phoebe-t az első évadban több munkakörben is láthatjuk, leginkább azt vesszük észre, hogy próbálkozik, keresi a helyét, hiszen szeretne jó munkahelyet találni. Megkéri Prue-t is, hogy vegye alkalmazásba, azonban látomása lesz, és emiatt nem tudja elvégezni a munkát rendesen, hiszen segítenie kell egy ártatlannak. A lány még jövendőmondó állást is elvállalt, csak azért, mert szeretett volna Prue-nak egy igazán jó születésnapi ajándékot adni. Phoebe állást vállalt az SWA Propertise- ingatlanirodánál, azonban főnökasszonyának viszonya volt valakivel és arra kérte a lányt, hogy falazzon neki, Phoebe erre nem volt képes. Nem sokkal ezután a lány visszament a főiskolára pszichológiát tanulni. Ezek után pedig megkapta tanácsadói állását a The Bay Mirror-nál, ahol később hatalmas karriert futott be, saját rovata, később pedig saját könyve lett.

Vlcsnap-35435

Átalakulások:

Szerelmek:

Alap erők:

 • Igézetmondás: Mint minden boszorkánynak Phoebe-nek is megvan az a képessége, hogy megírjon eg adott varázsigét, majd fel is használja azt. A 4 testvér közül Phoebe tud a leginkább igézeteket írni.
 • Bájitalkészítés: Csak úgy mint testvérei Phoebe is képes bájitalokat készíteni.
 • Kristály: A kristály segítségével Phoebe is képes bárkit megtalálni.

Aktív erők

 • Látomások: Phoebe képes a jövőbe látni és a múltba is, ez a lány fő képessége.
 • Érző: Annak a képessége, hogy megérzi mások fájdalmát, örömét és különféle érzéseiket.
ÉRDEKESSÉGEK
 • Phoebe volt az első a lányok közül, aki írt az Árnyak könyvébe.
 • Szintén ő volt az első, aki saját igézetet írt, és elkészíítette a saját első bájitalát.
 • Phoebe volt az utolsó, aki megtanulta kontrollálni az erejét.
 • Phoebe horoszkópja Skorpió, csakúgy mint testvére Prue és Melinda Warren.
 • Az ő hajstílusa és ruhatára változott a legtöbbet a sorozatban.
 • Phoebe és Alysa is vegetáriánus.
 • Phoebe kedvenc bandása a The Flaming Lips.
 • Phoebe írta a legerősebb igézetet amit a lányok valaha is használtak.
 • Melinda Warrennek látomása volt Phoebe segítségével, és elárulta, hogy látja a bűbájosok kislányait, irónikus, hiszen Phoebe volt az egyedüli, akinek csak lányai lettek.
 • Phoebe volt az, aki folytatta a hagyományt és P betűvel kezdődő nevet adott lányainak.
 • Phoebe nagy rajongója a Szex és New York című sorozatnak.
GYERMEKKOR, TINÉDZSERKOR
Gyermekkor: Phoebe 1975 November 2-án született. Mielőtt megszületett volna már akkor is küldött látomásokat édesanyjának az anyaméhből. Nemsokkal születése után elveszítette édesanyját, és ez a veszteség hatással volt egész életére. 10 éves korában a jövőbe utazott egy igézetnek köszönhetően ellátogatott 2002-be, ahol találkozott idősebbkori önmagával, és testvéreivel is. A Nagyi természetesen kitörölte ezt az időutazást az emlékei közül.
 
Tinédzserkor: Phoebe nagyon jó tanuló volt, egyszer még a hónap diákjának is megválasztották, azonban tini korában rengeteg probléma volt vele az iskolában, valamint bolti lopáson is rajta kapták. A Nagyi próbált vigyázni rá, de ez nem segített a helyzeten, Phoebe lázadó lett. 
SMINK ÉS RUHÁK
Phoebe öltözködési stílusa nagyon sokat változott a  20-as évei elején. Mindig is a divatos ruhákat szerette. Ha elment otthonról szeretett kiöltözni, az elegáns, fekete ruhákat részesítette előnyben. Phoebe leginkább a természetes sminket részesíti előnyben, néha sötétebb árnyalatokat is láthatunk rajta. Néha a rózsaszín színekete kedveli, néha pedig a sokkal drámaibb külsőt. 

folyt köv.