Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Piper Halliwell

PIPER HALLIWELL

Piper, a második Halliwell testvér 1973 augusztus 7-én született. Nyugodt és kiegyensúlyozott természetű, igazi középső tesó, aki megpróbál békét teremteni  a nagy Prue ésa  kis Phoebe között. Gyermekkorukban ő igyekezett közvetíteni nénje és húga között, akik - vérbeli lánytestvérekhez méltó módon - megállás nélkül marták egymást. Akit tesókkal áldott meg a sors, az jól tudja, miről is van szó... Prue halála után hirtelen rázuhan a felelősség: mostantól ő a legidősebb testvér, és sokkal nagyobb teher nehezedik a vállára, mint korábban. Az ő békés, kiegenysúlyozott lényén múlik a lányok együttes bűbája, a hármak ereje.

A kislány Pipert egy napon meglátogatta önmaga jövőbeli képe. Ez volt az a nap, amikor édesanyjuk, Patty szövetséget kötött Nicholasszal, a warlockkal, és megígérte a boszorkánymesternek, készít neki egy olyan gyűrűt, amely megvédi őt a lányok erejétől. Miután Piper kishúga, Phoebe is megszületett 1975 novemberében, Penny, a nagyi elvette a három lány varázserejét, nehogy Nicholas megölje a kicsiket, és magáévá tegye a bűbájos képességeiket.

A sorozat elején Piper a középső testvér: kezdetben szende, béketűrő, visszahúzódó lány. Eleinte teljesen átlagos életet élt, könyvelőnek tanult, és szakácstanfolyamot végzett. A főiskola után szürke aktakukacként kezdett egy bankban, majd Piper egy divatos étterem, a Quake köztiszteletben álló szakácsa lett San Francisco belvárosában. (Szakácstehetségének a bájitalkészítésben  is kiváló hasznát veszi) De Piper mindig is arról álmodott, hogy egyszer majd egy saját klubot vesz magának: meg is nyitotta a P3 nevű szórakozóhelyét (a neve a három P kezdőbetűs nővérre utal).

 Pipert sokként érte, amikor megismerte bűbájos családfájukat. Örökölt képessége: egy kézmozdulattal képes megállítani az időt, valójában az elvarázsolt testek molekuláit. Ennek köszönhetően le tudja fagyasztani ellenségeit, mivel annyira lelassítja a molekuláik mozgását, hogy a támadók teljes mozdulatlanságba merevednek.

Később ezt kiegészítette a robbantás varázsereje, amelyet a 3. évadtól birtokolt. Ráébredt, annyira fel tudja gyorsítani egyes tárgyak molekuláit, hogy azok felrobbannak.

Piper varázserejének vannak korlátai. Kezdetben a varázslatokat csak kézzel tudta űzni, és ha elfáradt, kiszolgáltatta magát az ellenségnek. Egy idő után megtanulta,hogyan lehet fél kézzel bűbájolni. Arra is rá kellett jönnie, hogy vannak olyan lények, akikre nem hat a varázs: a jó boszorkányok, a szellemek és egyes démonok képesek kivédeni Piper mágiáját.

Egyik legfőbb erőssége, hogy remek, hatásos bájitalokat kotyvaszt a démonok ellen. Gyakorlat teszi a mestert: már annyi varázsitalt főzött, hogy szerit-számát se tudja. Persze, azért legtöbbször nem saját agyából merít, hanem az Árnyak könyve bevált, évszázados, családi receptjeit veszi alapul. A másik legfontosabb tulajdonsága az, hogy odavan a családjáért: a testvéreiért bármit megtenne.

Romantikusan szenvedélyes érzelme egyben a gyenge pontját is jelentik. Az indulatai átveszik az irányítása varázsereje fölött, ezért, ha nagyon ingerült, könnyen félresikerülhetnek a bűbájai, és a robbantásnál hamar elszabadulhat a pokol.

Lobbanékony, romantikus alkatána köszönhetően számos szerelme volt a sorozatban. Többek közt járt egy szellemmel, egy bankárral, egy tűzoltóval, még egy warlockkal is, de igazi nagy szerelme Leo első igazán komoly kapcsolata. Leo Wyatt valójában nem is halandó ember, hanem fényőr, akit azért küldtek, hogy vigyázzon a testvérekre és a hármak erejének sérthetetlenségére. Bár a fényőrök nem vehetnének feleségül boszorkákat, ez mit sem változtatott szenvedélyes érzelmeiken. Számos akadály és kaland után végül össze is házasodtak, majd megérkezett az annyira vágyott gyermekáldás, fia született. Első gyermeke Wyatt Matthew Halliwell 2002-ben jött világra, két évvel később Chris (majd lánya, Melinda, de ő a sorozatban már nem szerepelt).

FORRÁS: HOLLYWOODI VARÁZSLAT CÍMŰ KÖNYV

  A teljes méretű képhez kattints ide

SAJÁT ÍRÁS!

MUNKAHELYEK, SZERELMEK, ALAKVÁLTÁSOK
Foglalkozása: Szakács, később klubtulajdonos.
 
Csillagjegye: Ikrek
 
Munkahelyek: Piper nem olyan sok helyen dolgozott. A 3. évadból megtudhatjuk, hogy Piper bankban dolgozott sokáig, majd felvették a Quake-be, ahol leginkább ő csinált mindent és rengeteget dolgozott. Később Piper úgy érezte, hogy ideje váltani, é már régóta szerette volna megnyitni saját éttermét, ez nem sikerült neki, helyette megnyitotta a P3 nevű klubbot. Pipernek rengeteg feladata volt a klubban, nem csak hogy ő volt a főnök, sokszor besegített az alkalmazottaknak is és ő is dolgozott esténként. Később mint tudjuk Piper végre sikeresen megnyitotta saját éttermét, ahol szakácsként és főnökként is dolgozhatott.
 
Szerelmek: Billy Willson, Joe, Barry és Tim. Piper velük randizgatott a középiskolában. Később Piper beleszeretett a warlock Jeremy-be. A fiúval először a kórházban találkozott és egy szalvéta segítségével adta meg a telefonszámát. Előszö nem is sejtette, hogy kivel áll szemben, később azonban rájött, hogy ő egy warlock és csak az erejét akarja megszerezni.Nem sokkal később Piper találkozott Mark Chao-val, vagyis a férfi szellemével és beleszeretett. Sajnos a férfi nem maradhatott,ezért Pipernek őt is el kellett elejtenie. Jack Manford randira hívta a lányt méghozzá azért, mert Piper elmondott egy igézetet, aminek hatására rengeteg férfi kezdett el udvarolni neki és Phoebe-nek is. Nem sokkal ezután Piper találkozott Josh-al, a férfi szeretett volna komolyabb kapcsolatot Piper-el, ám a lány még nem állt készen erre. Ezek után Piper találkozik Leo-val, úgy tűnik, hogy a lány végre megtalálta élete szerelmét, azonban kiderül, hogy a férfi egy angyal és nem maradhatnak együtt. Ezek után Piper megismeri Dan-t, akit szintén nagyon megszeret, viszont képtelen kiverni a fejéből Leo-t, és Leo is úgy dönt harcolni fog a szerelmükért. Piper szakít Dan-el, és úgy dönt Leo-val marad.
 
Alakváltások: Piper legelső átalaulása az első évad 12. részében volt, amikor ugyanis Wendigo lett belőle, a lányt végül ereje segítségével sikerült megmenteni, így visszaváltozott. A következő átalakulás a 3. évadban következett be, méghozzá a 9. részben, ahol megszállta egy szellem, Terra, és Piper nem tudott mit tenni, egyszerűen képtelen volt uralni a testét. A testvérei és Leo segtségével sikerült Pipert visszaváltoztatni. A 3. évadban történt még egy jelentős személyiségváltás, ugyanis Piper Phoebe-vel együtt warlock lett és még Leo-ra is rátámadt, szerencsére ezt a varázslatot is sikerült visszafordítani. A következő jelentős alakváltás a 4. évadban következett be, ugyanis Piper Fúriavá változott, amikor rálehelt egy Fúria. A lányt végül szembesítették érzelmeivel és így sikerült visszaváltoznia.
 
ÉRDEKESSÉGEK
 • Piper vércsoportja AB negatív.
 • Piper a középiskolában szeretett átul ülni és a nadrágjára rajzolni.
 • A lányok közül Piper-nek volt a legkevesebb kapcsolata a sorozatban, azonban övé volt a leghosszabb romantikus kapcsolat Leo-val.
 • Piper volt a legelső a lányok közül, aki átalault, méghozzá Wendigo lett belőle akkor.
 • Piper az egyetlen testvér, aki sose birtokolta a látomás képességét.
 • Holly egy interjúban elárulta, hogy miután Prue meglat a történet szerint kicsit változtatnia kellett Piper karakterén és így egy kicsit vegyítenie kellett Prue és Piper jellemét, hogy létrejöhessen egy új Piper.
 • Piper előző életében P. Baxter volt, aki tulajdonképp Penny anyukája, így tehát ő maga volt a saját dédnagymamája.
 • Piper az egyedüli a lányok közül, akit nem láthattunk hogyan viselkedett tiniként, azonban egy képet láthatunk a tini Piper-ről az egyik epizódban.
 • Pipernek gyermekkorában nem volt szüksége arra, hogy használja a kezeit, amikor kifagyasztotta Andy-t, elég volt, hogy bólintott a fejével. Ez a képessége megjelent a 6. évadban is.
 • Piper volt az első a lányok közül, aki felfedezte erejét.
 • Piper szerepét eredetileg Shannen Dohertynek akarták adni, Hollynak pedig Prue karakterét szánták. Később a WB megkérte Hollyt, hogy olvassa fel Phoebe szerepét is.
 • Piper a legalacsonyabb bűbájos.

4x03-PiperPaige

VARÁZSERŐK
Alap erők
 • Bájitalkészítés: Piper tud bájitalt főzni, és ez már csak azért sem áll tőle távol, mert nagyon szeret a konyhában dolgozni.
 • Igézetmondás: Mint minden boszorkának, Pipernek is megvan az a képessége, hogy varázsigéket használjon adott szituációkban vagy a démonok és warlock-ok ellen.
 • Kristály: Piper képes használni a kristályt, méghozzá arra, hogy megtaláljon vele bárkit.
Aktív erők
 • Fagyasztás: Piper legelső képessége a fagyasztás volt, ezt az erőt szerezte meg már a legelső részben. Az erő lényege, hogy lelassítja a molekulákat annyira, hogy azok egyszerűen megfagynak. Majdnem minden démonon működik, kivétel 1-2 magasabb szintű démont, mint például a Triád.
 • Robbantás: Piper második képességét a 3. évadban kapta meg, ugyanis nem csak lelassítani, hanem fel is tudja gyorsítani a molekulákat. Ez Piper legerősebb és leggyakrabban használt képessége. 
Más erők
 • A Hármak Ereje: Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a legnagyobb erőről, a Hármak Erejéről, hiszen  Piper is részese ennek a kollektív erőnek, ami képes legyőzni minden gonoszt.

LittlePiper

GYERMEKKOR, TINÉDZSERKOR
Tinikorában Piper nem igazán tudta, hogy hová is tartozik. Piper mindig is úgy gondolta, hogy ő átlagos a testvéreihez képest, de a Nagyi meggyőzte őt arról, hogy ő igenis különleges és nagyon sokat segít mindenkinek.  Piper a Baker High School-ban szerezte meg az érettségit 1992-ben, később viszont könyvelő lett egy bankban, bár nem szerette,mert valódi álma az volt, hogy szakács lehessen. 
 
Gyermekkor: Piper kiskorában a középső testvér szerepét töltötte be, tipikusan a békítő szerep hárult rá, mivel Prue és Phoebe állandóan veszekedtek. A Halliwell testvéreknek már gyermekként is megvolt a varázserejük, és ahogyan azt az első évadban láthattuk kitűnően tudtak vele bánni. Piper már kiskorában is szeretett a Nagyival a konyhában főzni. 1975 Március 24-én meglátogatta őt a jövőből érkező Piper a jövőbeli testvéreivel együtt, hogy megvédjék saját magukat egy warlock-tól. Miután megszületett harmadik testvérük Phoebe az édesanyjuk elvette az erejüket, hogy távol tudja tartani tőlük Nicholas warlock-t.
SMINK ÉS RUHÁK
Ahogy azt láthatjuk Piper nagyon kevés sminket tesz fel, a tiszta színeket kedveli, ami egy kicsit kiemeli a természetes bőrszínét. Általában csak akkor visel erősebb sminket, ha megy valahová, vagy buliba készül.
Piper a ruhákat is alaposan megválogatja és sokan kicsit konzervatívnak találják az öltözködési stílusát. Kedveli az egyszerű ruhadarabokat és a hétköznapi, kényelmes ruhákat.