Legfrissebb képek
 
KÖVETKEZŐ EPIZÓD
Bűbájos boszorkák Hol? FOX és Prime csatorna
Hanyadik évad? 8. évad
Bár a sorozat 2006-ban véget ért, azóta is több csatorna ismétli újra az epizódokat. Ha szeretnéd frissíteni az emlékeidet, kapcsolj a Fox vagy a Prime csatornára, ahol minden nap láthatod a boszikat. Ha lemaradsz a vetítésről, ne csüggedj, ugyanis a részeket minden hétvégén megismétlik.
Több infóEpizódokSorozat
 
KÖVETKEZŐ SZÁM
Charmed képregény Szám: 5.
Megjelenés ideje: 2017. Július
...A Thousand Deaths: A végső leszámolás! A Hármak Ereje megtört.. vajon a nővéreknek sikerül legyőznie Djallt és megállítani a démonokat, hogy átvegyék az uralmat a világunk felett. A Halliwell lányoknak van még néhány trükk a tarsolyában.
KépregényekKépekHivatalos
 
CHARMED KÖNYVEK

  

Igen, a sorozat nem csak képregény, de könyv formájában is megjelent nálunk és a világ minden pontján. Sajnos nálunk nem fordítottak le minden könyvet, azonban ha szeretnél többet megtudni a híres kötetekről, akkor ne hagyd ki a CHARMED KÖNYVEK menüpontunkat.

 
KÖVETKEZŐ CONVENTION
Charmed 20 Kik? Holly Marie Combs, Ivan Sergei, Dorian Gregory, Brian Krause, Drew Fuller, Jennifer Rhodes
Hol? Birmingham, UK
Mikor? 2018. Május 5-6.
A Bűbájos boszorkák szereplői az évek során folyamatosan és örömmel vesznek részt különféle rendezvényeken, hogy találkozhassanak rajongóikkal a világ minden pontján. Itt mindig az éppen aktuális rendezvényekről találhatsz részletes információt.
RésztvevőkJegyekHivatalos
 
PARTNEREINK

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 0/9

 
CHATBOX


 
JOGNYILATKOZAT
A charmed500.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!
 
WEBOLDAL
Főszerkesztő Kitti
Téma Bűbájos boszorkák
Nyitás 2008. október 26.
Tárhely G-Portál | SoSugary
Theme by Linda
Köszönet Gergő | nikkii | efruse
Elérhetőség e-mail
Zárás Nem tervezem
 
 
FACEBOOK
Title of the document
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Charmed Unaired Pilot története

UNAIRED PILOT

A soha nem látott első rész

Mielőtt "élesben" nekiugranának egy sokszor évekig tartó teleregénynek - és ez alól a Bűbájos boszorkák sem lehet kivétel - , mindenekelőtt leforgatnak egy úgynevezett ˙pilot ("próba") részt, amelyet csak a tévécsatorna vezetőinek mutatnak be, hogy azok képet alkothassanak arról, milyen is lesz a sorozat, a díszlet, a karakterek, hogyan öltöznek, s mindez miként mutat a képernyőn. Emellett az ilyen próbaforgatásokon az is kiderül, hogy kijönnek-e egymással a szereplők, illetve nem ütik-e egymást a képernyőn a karakterek.

Az 1. kísérleti epizódban még nem is ugyanazok  a szereplők játszottak, mint később, a tévében bemutatott sorozatban. Phoebe szerepét például egy másik színésznőre, Lori Romra osztották.

A bűbájos boszik nem hivatalos első kalandja még sokban különbözött attól, amit később láthatott a közönség. Leginkább az volt benne más, hogy a sorozat alapötletét kiötlő Constance M. Burge - egyben a műsor producere - sokkal átfogóbb, mélyebb értelmű mesét szeretett volna látni. Az első forgatókönyve sokkal gazdagabb volt, mint amit végül is bemutathattak az első próbavetítésen.

Az epizódban szereplő, gonosz warlock, rengeteg vizuális effekt közepette, végül átváltozott volna egy félelmetes, kígyószerű lénnyé. Emellett számos mellékszálon futott volna a sztori, és a boszik különféle barátaik és barátnői is jóval nagyobb szerepet kaptak a történetben.

Az eredeti forgatókönyv szerint legalább 1 órás lett volna ez a rész, ami 2 okból sem lett volna szerencsés. Egyrészt nem valószínű, hogy a tévé vezetői végigültek volnailyen hosszú időt a vetítőteremben. Másrészt pénzügyi szempontból sem jártak volna jól a készítők, hiszen elég nagy pazarlás olyan műsorra kidobni a pénzt, amit úgyis csak a tévétársaság szakemberei fognak látni. Ezért a más felvett részekből kivágták, amit nem tartottak fontosnak, és nekiláttak a forgatókönyv átírásának.

A végeredmény egy alig 35 perces pilot lett, amiből eltűntek az effektek, a boszik barátai csak rövid pillanatokra tűntek fel, és a varázslatos kalandok kerültek a középpontba. Ezt a részt Bruce Seh Green rendezte, aki a Buffy, a vámpírok réme első évadjában is több epizód forgatásánál ült a rendezői székben.

Az ifjú boszorkányok kalandjaival  több filmstúdió és televíziós társaság fejesei előtt is házaltak, végül a Warner Bros. állt elő a legjobb ajánlattal. Közben a készítők jucseréltek néhány szereplőt is, például kirúgták a sorozatból Chris Boydot, aki Prue szerelmét, Andyt játszotta volna az eredeti tervek szerint.

Ezt követően ki kellett vágniuk minden olyan részt, amelyben Andy megjelent a színen, és újra fel kellett venniük úgy, hogy immár T.W. King alakította a rendőrt. Nem sokkal később Lori Rom hagyta el a sorozatot. Ő maga azt mondta, hogy személyes okokból távozott, de sokan úgy vélik, azért kellett távoznia, mert túl nyurga volt ahhoz, hogy hihetően játsza 2 alacsony termetű nővére mellett a legkisebb testvért. Emellett idősebbnek, és megfontoltabbnak is tűnt, mint ami Phoebe szeleburdi karakteréhez illik.

Így aztán az első rész forgatása közben a stáb hirtelen ott állt főszereplő nélkül. De alig pár nap elteltével rátaláltak a Merlose Place-ből ismert Alyssa Milano színésznőre, akinek hirtelen felbukkanása szintén azt az elképzelést erősíti,hogy Lori Rom - bármit is állít - nem egészen saját akaratából lépett ki a sorozatból. Végeredményben viszont a Bűbájos boszorkáknak csak javára vált Alyssa feltűnése, aki - Lori Rommal ellentétben - tökéletes keveréke az ártatlanságnak és a nőiességnek.

Ugyanakkor nem Rom volt az utolsó, akit lecseréltek. Bruce Sath Green rendező szolgálatait is megköszönték - már a pilot munkálatait sem fejezhette be, és a későbi részekben sem dolgozhatott.

A Pipert játszó szereplőt még a forgatások előtt cserélték le. Az eredeti tervek szerint ugyanis Holly Fields - aki később a Halálosztó 2. című filmben kapott főszerepet -játszotta volna a középső testvért, de Shannen Doherty addig kardoskodott Holly Marie Combs mellett, hogy végül is neki adták a szerepet. Ennek oka kézenfekvő: Shannen és Holly Marie Combs ugyanis a legjobb barátnők, és nagyon szívesen dolgoztak volna együtt. Lori Rom távozása után arról volt szó, hogy Holly Fields vehetné át a szerepet,de a producerek úgy vélték, hogy ő is túl öregnek tűnik a karakterhez.

Forrás: Hollywoodi varázslat című könyv

ÉRDEKESSÉGEK
 • Ez a rész eredetileg 32 perc 30 másodperces lett volna. Azonban miután Alyssa megkapta Phoebe szerepét a hozzáadtak még egy kicsit a sorozathoz.
 • Brad Kern eredetileg a DVD-n kiadott 8. évadhoz szerette volna hozzácsatloni ezt a részt extraként,azonban ez nem így történt,ez a rész a Bonus CD valamint a DVD BOS Collection része volt.
 • A házat Warren háznak hívták.
 • Piper fagyasztásának hangja kicsit más.
 • Az effekt amit Phoebe látomásához használnak eltér a pilotban.
 •  Ezt az epizódot az eredeti házban forgatták, egyedül csak a padlás nem, hiszen az eredeti házban le volt zárva a padlás. Miután leváltották Lori Romot a stáb átköltözött a stúdióba.
 • Lori eredetileg azért hagyta ott a sorozatot, mert a templom ahova járt nem hagyta jóvá, hogy boszorkányt alakítson.
 • A pilotban Phoebe gördeszkás fiúkat lát a tátomásában, az eredeti epizódban pedig görkoris fiúkat.
 • Amikor Prue becsukja az ajtót ebben az epizódban, akkor az erejének nincs hangja. 
 • Az unaired pilotban a zenék teljesen más zenéket használtak  mint az eredeti epizódban, ebben a részben sokkal drámaibb hangokat hallgathatunk.
 • Ebben a részben is szerepel ugyan a könyv, azonban kevésbé kreatív az az oldal, amelyen a lányok az erő megszerzésének igézetét találják. Ez valószínűleg azért van, mert itt sokkal inkább az volt a cél, hogy sikerüljön eladni a sorozatot a WB-nek, és nem annyira figyeltek oda a designra.
 • Ebben a részben Prue már használja a kezeit az erő alkalmazásakor, azonban a legelső epizódban még csak a szemével és a gondolataival tud tárgyakat mozgatni.
VIDEÓK